Özgürlük Nöbeti Berlin grubunda

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen Özgürlük Nöbeti eylemi 359’uncu haftasında da kararlılıkla sürdürülüyor.

Öcalan’a Özgürlük Nöbeti adıyla 25 Haziran 2012’de Fransa’nın Strasbourg şehrindeki AK binası önünde başlatılan eylem, bugüne kadarki en uzun eylem olma niteliğinde.

Her hafta Avrupa’nın farklı bir şehrinden Kürtlerin devraldığı nöbet eylemini bu hafta Almanya’nın Berlin şehrinden gelen 4 kişilik bir grup üstlendi. Grupta İbrahim Özsular, Serhat Xinise, Xelil Çiçek ve Zuhat isimli Kürdistanlılar yer alıyor.

‘TEK GÜNDEM TECRİDE KARŞI DİRENİŞ OLMALI!’

Grup adına açıklama yapan İbrahim Özsular, Öcalan’ın özgürlüğü için 7 yıla yakın bir süredir tutulan nöbetin amacına ulaşana kadar süreceğinin altını çizdi.

Kürt Halk Önderi’ne yönelik tecride karşı süren ölüm orucu ve süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerine dikkat çeken Özsular, Kürt halkının tek gündeminin tecride karşı direniş olması gerektiğini vurguladı.

YÜZLERCE BİLDİRİ VE BROŞÜR DAĞITILDI

Eylemciler, Pazar günü devraldıkları nöbet eylemini bir hafta boyunca sürdürecekler. Hafta sonunda eylem alanının bitişiğindeki parkta düzenlenen kutlamalar nedeniyle oldukça yoğun bir çalışma yürüten nöbet eylemcileri, katılımcılara yüzlerce bildiri dağıttı. Eylemciler, çok sayıda kişiyle de diyalog kurarak, Öcalan’ın fikirleri ve yaşamı üzerine bilgilendirme yaptı.

Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi 2012 yılında tecride karşı düzenlenen 52 günlük açlık grevinin ardından dünyanın farklı ülkelerinden Kürt dostlarının da desteğiyle başlatılmıştı. Güney Afrika özgürlük mücadelesinin önderi Nelson Mandela’nın esareti sırasında düzenlenen eylemlerden esinlenilen nöbet eyleminde bugüne kadar yüz binlerce kişiye bilgilendirmeler yapıldı.