Özkan’a ziyaretler sürüyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla 18 gündür açlık grevinde olan AvEG-Kon üyesi H. Özkan Özdemir’in eylemi sürüyor.

Özdemir’i dün Fransız Genel İşçi Sendikası hizmet sektörü temsilcileri ve ICOR-Fransa ziyaret etti.

Ziyarette bir konuşma yapan ICOR temsilcisi Türkiye ve Kürdistan’da yaşanan süresiz açlık grevini bildiklerini kendilerine düşen görevler olduğunu belirtti.

Özdemir ise bu dayanışmanın kendilerine güç verdiğini enternasyonal dayanışma ağıyla AKP diktatörlüğünü gerileteceklerini ifade etti.

CGT Konfederasyona bağlı sendikalardan gelen işçi temsilcileri Johany Poncet A. Auzenda direnişi selamladı.

Poncet ve Auzenda Türkiye ve Kürdistan’da neler olduğuna dair bilgi istediler. Özdemir adım adım süresiz açlık grevine nasıl başlandığına dair bilgilendirme yaptı. Faşist ablukanın parçalanması için herkese düşen bir görev olduğunu belitti.

A .Auzenda bilgilendirmeden sonra 1932-196 yılların arasında Portekiz’de iktidarda olan diktatör Salazar dönemine ait anısını anlattı. Auzenda 10 yaşındayken evlerine bir devrimcinin geldiğini ve o akşam polis baskını olduğunu söyledi, “O devrimci gülerek en kısa zamanda görüşeceğiz dedi. Anneme bir daha o devrimci gelecek mi diye sordum bir daha geleceğini sanmıyorum dedi. Bir daha o devrimciyi görmedim ama hayatımda hep devrimciler oldu ailemde de diktatörlüğe karşı mücadele eden oldu dedi. Ve bundan dolayı sizin ülkenizde yaşananları çok iyi anlıyorum” dedi.

CGT Temsilcileri, 10. Paris’te yapılan bir toplantısında süresiz açlık grevi ve Leyla Güven ile ilgili bilgilendirme yaptıklarını ifade ettiler. Aynı zamanda önümüzdeki hafta sendika merkezinde üst düzey yetkililerine süresiz açlık grevlerini gündeme getireceklerini ifade ettiler.

Bildiri ve dosyayı tüm ilişkilere yaygınlaştıracaklarını belirtti.

ACTİT VE SKB 2. KEZ STANT AÇTI

ACTİT ve SKB üyeleri Fransa Parlamentosu’nun yakınında bugün de bildiri dağıtımı yaparak ajitasyon çektiler.

2 saat devam eden eylemden sonra 20 Nisan Cumartesi günü saat 17.00’de Drancy Demokratik Kürt Toplum Merkezinde süresiz açlık grevi direnişçisi H. Özkan Özdemir’in katılacağı panele çağrı yaptılar.