Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Özgürlük Nöbeti’ni Oldenburg grubu devraldı

Eylemi devralan yeni grubun adına konuşan Tori Akan, “Önderliğimiz özgür olmadıkça, topraklarımız özgürleştirilmedikçe biz de özgür değiliz. Önderliğimize, gerillamıza, şehitlerimize ve topraklarımıza sahip çıkalım” dedi.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin 25 Haziran 2012 tarihinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki tecridin kırılması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde başlattığı Özgürlük Nöbeti 536. haftasına girdi.

Avrupa kurumlarının buluştuğu ortak noktada devam eden ve her haftasını Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostlarının gruplar şeklinde sürdürdüğü eylemi, yeni haftasında Almanya’nın Oldenburg kentinden Demokratik Kürdistanlılar Toplum Merkezi üyeleri devraldı.

Grupta Tori Akan, Selahattin Ege ile Xelef Akyüz yer alıyor.

Grup adına konuşan Tori Akan, şunları söyledi:

Biz Oldenburg Demokratik Halk Meclisi adına buraya geldik. Önderliğimiz 23 yıldır tecrit altında. 11 yıldır özgürlüğü için eylemdeyiz. Önderliğimiz için tuttuğumuz nöbet için şu ana kadar uluslararası çevrelerden gelip “sorununuz nedir” diye soran olmadı. Bu nedenle Avrupa Birliği’ni eleştiriyoruz. Üstüne üstlük “demokratik bir ulusuz” diyorlar. Onlarda demokrasi yoktur. Olsaydı, “derdiniz, sorununuz nedir” diye sorarlardı. Vicdanlı Kürtlerin burada olması gerekiyordu, her gün alanlarda olmamız gerekiyordu. Önderliğimiz özgür olmadıkça, topraklarımız özgürleştirilmedikçe biz de özgür değiliz. Bir önder ancak bin yılda, yüzyılda bir geliyor bu dünyaya. Bu yüzyıl ise Serok Apo gibi bir önderlik geldi; sadece Kürtler değil vicdan sahibi her insanın Önderliğe sahip çıkması gerekiyor, Türk devletinin barbarca katliamlarına ses çıkarması gerekiyor. Bu temelde Önderliğe, dağlarda direnen arkadaşlara, işgalci devlete karşı bizim için canını verenlere selamlarımı gönderiyorum. Kürt toplumunun da sokaklarda olması lazım; Önderliklerine, gerillalarına, şehitlerine ve topraklarına sahip çıkmaları gerekiyor.