Özgürlük Yolcuları Saarbrücken durağında moral gecesi düzenledi

Sabah saatlerinde Friedrichsthal kentinden başlayan “Rêwîtiya Azadiyê” yürüyüşü, Saarbrücken’de düzenlenen moral gecesiyle günü tamamladı.

“Önder Apo’ya Özgürlük Kürt Sorununa Demokratik Çözüm” hamlesi kapsamında Almanya’nın  Mannheim kentinde 10 Şubat günü başlayan “Rewîtiya Azadî”  (Özgürlük Yolculuğu) yürüyüşünün bugünkü durağı, Friedrichsthal-Saarbrücken kentleriydi.

Yürüyüşlerini Saarbrücken tren istasyonunda sonlandıran Özgürlük Yolcuları, gün sonunda Koma Hezex ve Hozan Comerd’in katılımıyla moral gecesi düzenledi. Koma Hezek ve Hozan Comerd'in  seslendirdiği eserlerle coşkulu anlar yaşandı, hep birlikte halay çekilti.

Öte yandan her geçen gün büyüyen tepkilerin ortak buluşma noktası, merkezi Köln eylemi olacak.

Kürt halkı ve dostlarının stratejik bir anlam yükledikleri ve her koldan çalışmalarını yürüttükleri Köln yürüyüşüne sayılı günler kala eylemleri yükseltme çağrıları yapıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün ancak ve ancak gençlerin ve genç kadınların mücadelesi ile mümkün olacağını dile getiren gençler, güçlerini Zap’ta, Avaşîn’de Metîna’da büyük bir onur direnişi sergileyen gerilladan aldıklarını söylediler.