Özgürlük Yürüyüşü’ne Reims’te yüzlerce kişi eşlik etti

25 kişilik Özgürlük Yürüyüşü’ne Reims’te 12 örgütten oluşan Kurdistan ile Dayanışma Kolektifi de eşlik etti. Kolektif üyesi Michel Georges, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Fransa’nın da rol üstlenmesi gerektiğini söyledi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için 25 yıllık esaretini temsilen 25 kişi ile gerçekleştirilen 25 günlük uzun yürüyüşün son 3’üncü gününde. Her günü farklı bir kentte gerçekleştirilen Özgürlük Yürüyüşü, 22’nci gününde Reims kentinde devam etti.

25 kişinin yürüyüşüne kentten yüzlerce kişi ve Fransa Komünist Partisi, Fransa Genç Komünist Hareketi, Sol Parti, Göçmenlerle Dayanışma, Özgürlükçü Komünist Kuruluşu, Başeğmeyenler Hareketi (LFI), CCDK-Reims,İnsan Hakları Ligi, Reims Alternatif Öğrenci Gençliği, Ateş Böceği Kitapevi, Kurtarabildiğini Kurtar ve GMI adlı örgütlerden oluşan Kurdistan ile Dayanışma Kolektifi (CSK) de dahil oldu.

Reims katedralinin önünde başlayan yürüyüş, Simone Veil Meydanı’nda bulunan belediye binası önüne kadar sürdü.

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) Sözcüsü Berivan Fırat, yürüyüş boyunca açıklamalar yaparak çevre halkı bilgilendirdi. Berivan Fırat, özellikle Rojava’da DAİŞ ve Türk devletinin barbarlıklarına karşı Kürtlerin verdiği büyük mücadeleye dikkat çekti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesiyle yoğrulmuş tam 12 bin Kürt gencinin yıllarca süren bu barbarlığa karşı kendisini feda ettiğini hatırlatan Berivan Fırat, “Eğer sizler şu anda burada, Avrupa’da veya dünyanın herhangi bir yerinde rahat yaşayabiliyorsanız, bu Abdullah Öcalan’ın ve Kürtlerin sayesindedir” sözleriyle çevredeki halka seslendi.

Yürüyüş boyunca bildirilerin de dağıtıldığı eyleme Reims halkı da ilgi gösterdi.

Yürüyüşte Fransızların katılımının daha fazla olması dikkat çekerken, kitle hep bir ağızdan “Bijî Serok Apo” ve “Bijî PKK” sloganları attı.

Reims belediyesi önünde Sol Partisi temsilcisi Michel Georges bir konuşma yaptı. 12 örgütten oluşan Kurdistan ile Dayanışma Kolektifi kurduklarını belirten Georges, “Politik çözümün mümkün olması için Fransa da rol üstlenmelidir. Kürt halkı için siyasi bir çözüm şarttır. Bu siyasi çözüm de zorunlu olarak Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünden geçmektedir. Mücadeleyi sürdürmemiz gerekiyor. Bu temelde, bütün dernek, STK ve siyasi partileri bu kolektife katılmaya çağırıyoruz. Kürt halkı da tüm dünya halkları gibi özgürlüğünü hak etmektedir. Yaşasın Kürt halkı! Yaşasın Abdullah Öcalan! Abdullah Öcalan’a özgürlük!” diye konuştu.