GÖRÜNTÜLÜ

Şehit aileleri Sion’da buluştu

Kurdistan özgürlük mücadelesinde şehit düşenler anısına İsviçre’nin Sion kentinde kitlesel bir etkinlik düzenlendi.

Sion'daki etkinliğe Vallais kantonunun başkenti olan Sion'da faaliyet gösteren Kürt Kültür İnisiyatifi tarafından düzenlenen etkinliğe, mücadelenin çeşitli dönemlerinde şehit düşenlerin yakınları ile birlikte çok sayıda Kurdistanlı katıldı.

Etkinlik, Kurdistan Özgürlük Mücadelesi şehitlerinin anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. 

Lozan Demokratik Kürt Merkezi Eşbaşkanları Zülfü Binbir ve Hatice Kandal da etkinlikte konuşma yaptılar.

Zülfü Binbir, konuşmasında 10 Ekim 2023'te gerçekleşen "Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm" hamlesine vurgu yaparak, şehitlerin bu hamlenin ilerlemesi uğruna verdikleri mücadeleye dikkat çekti. 

Hatice Kandal ise Lozan Lajîn Kadın Meclisi adına yaptığı konuşmada Newroz mesajı verdi ve Kürt Kadın Mücadelesi üzerinden değerlendirmelerde bulundu.

İsviçre Şehit Aile Kurumu (Komav) temsilcisi Mustafa Karahan, ailelere başsağlığı dileyerek şehitleri andı ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit işkencesiyle ilgili bir değerlendirme yaptı.

Etkinlikte, şehitlerin mücadele yaşamlarından kesitler ve Abdullah Öcalan'ın şehitlere olan bağlılığının önemine ilişkin yaptığı değerlendirmelerin yer aldığı bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Etkinlikte ayrıca hamlenin 2'ci aşaması olarak 15-19 Nisan'da Fransa'nın Strasbourg kentinde Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi önünde düzenlenecek olan 5 günlük oturma eylemine katılım çağrısında bulunuldu.

Etkinlik, 'Şehid Namırın' sloganlarıyla sonlandırıldı.