Şehit Azad Serdem İsviçre’de anıldı

2016 yılında Nisêbîn Özyönetim Direnişi sırasında şehit düşen HPG gerillası Hacı Oran (Azad Serdem) İsviçre'nin Wintherthur kentinde anıldı.

Wintherthur Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde (CDK) Şehit Aileleri Kurumu (Komav) tarafından düzenlenen anmaya Azad Serdem'in ailesinin yanısıra çok sayıda kişi katıldı. Anmanın başlangıcında Azad Serdem şahsında Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.


CDK Winterthur  adına konuşan İsmail Kaya, 21-28 Mart Ulusal Kahramanlık Haftası kapsamında Kürdistan şehitlerini anarak Azad Serdem'in ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Daha sonra söz alan Komav temsilcisi  Metin Mintaş, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın "Her Şehit bir yaşam felsefesidir" sözünü hatırlatarak, "Kürt Özgürlük Hareketi içerisinde PKK'ye en çok bağlı olanlar şehitlerimizdir. Bu anlamda tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz" diye konuştu. 

Son olarak anmada aile adına  Azad Serdem'in ağabeyi Muzaffer Oran bir konuşma yaptı. Muzaffer Oran konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Şehidimiz tüm Kürdistan'ın ve Kürt halkının şehididir. Şehit Hacı Oran direnişe katıldığı dönemde mücadeleye büyük bir inanç besliyordu. Katılımından dolayı ailesi olarak bizim de başımız dikti. Hala başımız dik ve onurluyuz. Son nefesimize kadar şehitlerimizin aydınlattığı yoldan yürüyeceğiz. Şehit Namırın" 

Anma "Biji Serok Apo" ve "Şehit Namırın" sloganları ile son buldu.