Şehit Beritan, Bern ve Lavrio'da anıldı

Ekim ayı şehitlerini anma etkinliği kapsamında, 25 Ekim 1992 yılında hayatını kaybeden PKK'nin öncü isimlerinden Gülnaz Karataş (Beritan) anıldı.

BERN

İsviçre’nin Bern kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde (DKTM) Mizgin Kadın Meclisi tarafından ARGK gerillası Gülnaz Karataş (Beritan) için anma etkinliği düzenlendi.

Özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşuyla başlayan anmada şehit aileleri komisyonu, Mizgin Kadın Meclisi ve Feda adına birer konuşma yapıldı. Konuşmalarda, Beritan’ın Kürt Özgürlük Mücadelesi'ndeki önemine değinildi. Kadınlar tarafından hazırlanan lokmaların dağıtıldığı anma, "Jin, Jiyan, Azadi" sloganlarıyla sonlandırıldı.

LAVRİO

Yunanistan'ın Lavrio şehrinde de şehit Beritan için bir anma etkinliği düzenlendi. Lavrio Kampı'nda yapılan anmaya Fransa'dan Kürtlerle dayanışmak için gelen sendikacılar da katıldı. Saygı duruşu ile başlayan anmada, yapılan konuşmalarda şehitlerin mücadeledeki rolüne değinildi. Konuşmaların ardından Beritan, Arin Mirkan ve bedenini ateşe veren şehitlerin yaşamına dair sinevizyon gösterimi düzenlendi. Anma, "Şehit namirin" sloganları ile sona erdi.