Şehit Sema Eylül için Giessen’de anma

Anma etkinliğinde konuşan Şehit Sema Eylül’ün annesi Ayşe Marangoz, “45 yıldır hem büyük kazanıyoruz hem de büyük bedeller veriyoruz. Berçem ve Sema, Şêx Said’in, Seyit Rıza’nın izinden gitti. Biz de onların izini takip edeceğiz” dedi.

Türk devletinin Başûrê Kurdistan’a yönelik işgal savaşında 18 Ağustos 2022’de Metîna’da şehit düşen Sema Eylül (Fatma Marangoz), Arjîn Cûdî (Zeynep Dal), Lîlav Jînda (Lîloz Ozkan) ve Avaşîn Zagros (Medrîka Besravî) için Almanya’nın Giessen kentinde anma etkinliği düzenlendi.

 Avrupa Kürt Kadın Hareketi ile Giessen Demokratik Toplum Merkezi öncülüğünde düzenlenen anmaya binden fazla kişi katıldı.

Kurdistan Özgürlük Şehitleri için saygı duruşuyla düzenlenen anmada ilk sözü Şehit Aileleri Derneği adına Ali Konkut aldı. Şehitlerin ölümsüz olduğunu belirten Ali Konkut, “PKK’de fedakarlık, yoldaşlık, direniş ve mücadeleyi görüyoruz. Bugün evrenselleşen bir PKK hareketi var, dolayısıyla PKK şehitleri de evrenselleşiyor. Bu nedenle mücadelemize yönelik saldırılar sürüyor. Gün direnişimizi yükseltme ve mücadelemize sahip çıkma günüdür” dedi. 

KON-MED Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt ise, Kürt halkı olarak ağır bir dönem ile karşı karşıya olduklarını, topyekun mücadeleyi büyüterek şehitlere layık olacaklarını ifade etti. Zümrüt devamla, “Kürt kadınının ismi tarihte yoktu. Önderliğimiz demokratik ekolojik ve kadın eksenli paradigması ile yeniden Kürt kadınını yarattı. Bugün Jin Jiyan Azadî sloganı tüm dünya da yankılanıyorsa bu Şehit Sema, Berçem ve binlerce kadın şehidin emeği sonucudur” dedi.  

Şehitlere ve gerilla direnişine layık olmak için sokaklarda mücadeleyi büyütme çağrısı yapan Zübeyde Zümrüt, Marangoz ailesi başta olmak üzere tüm şehit ailelerine başsağlığı diledi.

Anmada Şehit Sema Eylül’ün annesi Ayşe Marangoz ve babası Hıdır Marangoz da birer konuşma yaptı. 

Aynı zamanda 27 Kasım 2010 yılında Amed’de şehit düşen Miyaser Marangoz’un (Berçem Amed) annesi olan Ayşe Marangoz, “Hepiniz başım gözüm üstüne hoş geldiniz. Başkan Apo bize bu yolu açtı. 45 yıldır Kürt halkı olarak hem büyük kazanıyoruz hem de büyük bedeller veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Berçem ve Sema’nın yolundan gideceğiz. Onlar da Şêx Said’in, Seyit Rıza’nın ve tüm özgürlük şehitlerinin izinden gittiler. Biz de onların izini takip edeceğiz. Başkan Apo’nun, gerillanın başı sağolsun. Şehîd namirin” diye konuştu.

İki şehidin babası Hıdır Marangoz ise," Şehidimiz sadece bizim değil, Önder Apo’nun ve tüm Kürt halkının şehididir. Şehitlerimiz bizi geleceğe taşıyan, halkımızı özgürlüğe taşıyan değerlerimizdir” dedi.  

Anmaya katılan halk, sık sık “Şehîd namirin”, “Bijî Berxwedana Gerîla”, “Jin Jiyan Azadî sloganlarıyla şehitleri anıp, gerillanın tarihi direnişine selam gönderdi.

Anma, Şehit Sema Eylül için hazırlanan sinevizyon gösterimi ardından sona erdi.