Şiş’in açlık grevi 18’inci gününde

Galler’in Newport kentinde, Kürdistanlı İmam Şiş’in yaptığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemine ziyaretler sürüyor.

Fransa’nın Strasbourg kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık, tecrit, güvenliği için ve ağırlaştırılmış tecridi protesto amacıyla 17 Aralık günü başlayan açlık grevi ile eş zamanlı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi yapan Kürdistanlı İmam Şiş’in eylemi sürüyor.

Şiş, Newport’taki Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde eylemini sürdürüyor.

Bugün Londra Roj Kadın Meclisi üyeleri ve Galler Kürt Halk Meclisi Örgütleme komisyonu üyeleri de 3 günlük dönüşümlü destek açlık grevi başlattı.

Yapılan açıklamada, Kürt halkını açlık grevleri etrafında gelişen direnişi sahiplenmeye ve durumu son derece kritik aşamaya gelen DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ile cezaevlerinde süresiz, dönüşümsüz açlık grevi yapan tüm eylemcilerin talepleri yerine gelene kadar mücadelenin sürdürüleceği belirtildi.

ZİYARETLER DE SÜRÜYOR

Öte yandan Galler’de yaşayan Kürdistanlılar da İmam Şiş’i ziyaret ediyor.

Galler’de yaşayan Kürdistanlılar, Cardiff’te Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride karşı sessizliğini koruyan ve bu sessizlik ile tecridi onaylayan CPT ve AİHM’in tutumunu protesto etmek ve açlık grevleri eylemlerine dikkat çekmek amacıyla düzenlenecek yürüyüşe katılım çağrısı da yapıldı.