AABK, AP yetkilileri ile açlık grevini görüşecek

Strasbourg’da 77’inci günündeki direnişi sahiplenen AABK yöneticileri ortak mücadelenin önemine vurgu yaparken, ‘bir canın dahi yaşamına mal olmadan’ çözüm bulunmasını istediklerini dile getirdiler.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı Strasbourg’da 77’inci gününde devam eden açlık grevi direnişine destek veren Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) yöneticisi Erdal Kılıçkaya, konuyu Avrupa Parlamentosu’nda da gündeme getireceklerini söyledi.

Strasbourg’da 14 eylemcinin sürdürdüğü açlık grevi eylemini ziyaret eden AABK heyetinde İkinci Başkan Erdal Kılıçkaya’nın yanı sıra Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu (FUAF) 1. Bölge Başkanı Muharrem Şahan ile Strasbourg’daki Alevi Kültür Merkezi (AKM) Başkanı Mustafa Aslan ve eski başkanlardan Mehmet Özcan yer aldı. 

Eylemcilerden Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanı Yüksel Koç tarafından karşılanan AABK yöneticileri, direnişçilerin son durumlarına ilişkin bilgi alışverişinde bulundu.

AP’DEKİ GÖRÜŞMEDE ALEVİLERE BASKILAR VE AÇLIK GREVLERİ GÜNDEME GETİRİLECEK

Ziyaret esnasında konuşan AABK İkinci Başkanı Erdal Kılıçkaya, Avrupalı Aleviler olarak 6 Mart Çarşamba günü Brüksel’de Avrupa Parlamentosu (AP) yetkilileriyle bir görüşme gerçekleştirecekleri bilgisini paylaştı. Parlamenterlerle görüşmelerinin ardından AP önünde bir basın açıklaması yapacaklarını kaydeden Kılıçkaya, görüşmelerde ana temalarının Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinde devam eden açlık grevleri ile son dönemlerde Türkiye’de birçok Alevi kurum temsilcisine yönelik tutuklamaların olacağını söyledi.

‘PARMAĞINIZIN UCUNUN BİLE ACIMASI BİZİ YARALAR’

Bugün açlık grevinde olan başta Yüksel Koç olmak üzere birçok direnişçi ile birçok vesilelerle ortak mücadelede yer aldıklarını hatırlatan Kılıçkaya, “Ümit ediyorum ki, bundan sonraki süreçte de bu mücadeleyi devam ettirelim” dedi.

Alevilerde yaşamın kutsallığına vurgu yapan Erdal Kılıçkaya, “Dolayısıyla da her canın muhakkak ama muhakkak yaşaması gerekiyor. Bunun için de hem mücadeleye yeni ivmeler katabilmek için hem de sizler gibi geldiğiniz toplum için önemli kişiler olan sizlerin değil canınızın, parmağınızın ucunun bile acıması bizi yaralar. Onun için de ümit ediyorum, en kısa zamanda bir çözüm bulunur” diye konuştu.

‘TECRİTLE TÜM HALKLARA VE İNANÇLARA YÖNELİK SALDIRILAR DERİNLEŞTİ’

Alevi kurum temsilcilerine desteklerinden ötürü teşekkür eden eylemcilerden KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç ise, sadece Kürtleri değil, Aleviler, Asuri-Süryaniler ve diğer tüm halkları hedef alan savaşın Öcalan’a yönelik tecridin derinleşmesiyle başladığına dikkat çekti.

Strasbourg’daki Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi üyesi 14 eylemci ve diğer tüm direnişçilerin halkların özgür ve eşit birlikte yaşamı için açlık grevinde olduğuna vurgu yapan Koç, açlık grevi direnişinin geçmiştekilere oranla ilk kez bu denli uluslararası bir düzey yakaladığını söyledi. Koç, başta parlamenterler olmak üzere kendilerine verilen desteğe dikkat çekerken, kendilerinin beklentilerinin komployu bizzat yapan uluslararası güçlerden olmadığının altını çizdi.

Avrupa devletlerinin kendi yasalarını hayata geçirmeleri için zorlanmasını amaçladıklarını ifade eden Koç, “Mücadelemizle o kendi çıkarları için kullandıkları yasaları onlara hatırlattık” dedi. Avrupa halklarının desteğinin önemine işaret eden Koç, bu amaçla Aleviler ve Türkiyeli kesimlerden destek olunmasını da istedi.