Açlık grevi 10. gününde: Moraller yüksek, sonuna kadar sürecek

Strasbourg'da tecride karşı açlık grevi 10. gününde. Yirmi dört saat doktor kontrolünde olan eylemcilerin morali son derece yüksek. Talepleri karşılanana kadar eylemi sürdürmekte kararlılar.

Strasbourg Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde tecride karşı devam eden açlık grevi eylemi 10. gününü geride bırakmak üzere. Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar da eylemcilere ziyaretlerde bulunuyor. 

Yirmi dört saat doktor kontrolünde olan eylemcilerin morali son derece yüksek. Eylemlerine, sonuç alıncaya devam etmede kararlılar. Eylemcilerin ileride herhangi bir sağlık problemiyle karşılaşmaması için merkezin bir bölümü kendilerine ayrılmış durumda. Doktor Fahrettin Gülşen, şu bilgileri verdi:

SAĞLIK DURUMLARI

"Haftalık kontrollerinde 3 ile 6 kilo arasında bir kilo kaybı tespiti yaptık. Diğer ölçümleri normal. Herhangi bir komplikasyon, korkutucu durumla karşılaşmadık. Ama bu kilo kaybı 10 günlük süreç için normal değil. Burada önemli olan günlük ziyaretçilerin arkadaşlarla olan temasına dikkat etmeleridir. Özellikle çeşitli hastalıkları olan kişilerin eylemcilerle temas etmemeye dikkat etmeleri gerekli. Avrupa’da 2012 yılında da açlık grevi eylemi düzenledi, dolayısıyla halkımızın bu konuda bir tecrübesi söz konusu. Bu hassasiyetleri kendilerinin göstermesi gerekir. Herhangi bir hastalığı olan kişilerin bize gelerek durumlarını bildirmeleri önemli. 2012 yılında yapılan açlık grevi döneminde Sınır Tanımayan Doktorlar’la bir temasımız olmuştu. Bu süreçte de kendileriyle görüşme halinde olduğumuz bize bildirildi."

Merkezin bir diğer kısmı ise basın mensuplarına ayrıldı. Burada basın emekçileri yoğun bir çalışmada. Canlı yayınlara eylemciler konuk ediliyor. Eylemcilerin gündeme dair görüşleri alınıyor. Televiyonlar ve yazılı basın da sürekli eylemi takip ediyor.

Noel tatili dolayısıyla kentte resmi kurumların kapalı olması; CPT, AK ve AP ile olan görüşmelerde aksamalara yol açtı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle başlayan ve 6. yılını geride bırakan “Özgürlük Nöbeti” eylemi de devam ediyor.

FEDA kurumundan yöneticiler ve Alevi önderleri, Fransa’nın Creil, Marsilya, kentlerinden; Almanya’nın Koblenz, Mainz ve Stuttgart kentinden kalabalık gruplar şeklinde ziyaretlerde bulundu.