ADGB’den Köln yürüyüşüne çağrı

İmralı tecridinin tüm toplumu saracak biçimde ağırlaştığına işaret edilen ADGB açıklamasında, “Tecridi kırmak ancak ve ancak tüm toplumsal dinamiklerin ortak mücadelesi ile olacaktır” denilerek, Köln yürüyüşüne katılım çağrısı yapıldı.

Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Köln’de gerçekleştirilecek büyük eylem için toplumun tüm dinamiklerini omuz vermeye çağırdı.

ADGB açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Kürt Özgürlük Hareketi Önderi Abdullah Öcalan üzerinde 25 yıldır süren mutlak tecrit, 36 aydır tam iletişimsizlik şeklinde derinleştirilmiştir. İmralı’daki bu tecrit faşist devlet geleneğinin bugünkü durumunu gözler önüne sererken, tecride karşı içerde ve dışarda büyük direniş de sürmektedir.

Fakat tecrit sadece İmralı'da değildir. Oradan başlamak üzere Türkiye'yi faşizm büyük bir halklar hapishanesine dönüştürmek istemektedir. Yaşadığımız emperyalist metropollerde de tecrit, ırkçılık ve faşizme dayalı bir yabancı düşmanlığı üzerinden örgütlenmek istenmektedir. Yüz binlerin sokaklarda karşı iradesini beyan ettiği faşist ırkçılığın dünya çapında da önü açılarak geliştirilmektedir.

Bu anlamda İmralı tecridi Kürt Özgürlük Hareketi Önderi Abdullah Öcalan şahsında sadece Kürt halkına değil tüm halklara, dünya çapında sınıf ve emekçilere de dayatılmaktadır. Türk faşist devleti, İmralı tecridi ile başından beri Kürt ulusunu öndersiz bırakıp teslim alma, ideolojik olarak kırılma yaratmanın çabası içerisine olmuştur. Bunu başaramamıştır başaramayacaktır da.

TECRİT TÜM TOPLUMU SARACAK ŞEKİLDE AĞIRLAŞIYOR

İmralı tecridi AKP-MHP şahsında faşizmin 2014’te başlattığı “Çöktürme Planı” sonrasında Kürt özgürlük mücadelesine dört bir yandan saldırıdan bağımsız değildir. Rojava ve Medya Savunma Alanlarına yönelik işgalci saldırganlık, Kürt ve Türk devrimcilere, sosyalistlere yönelik suikast saldırıları ve İmralı tecridi bütünlüklü bir konseptin parçalarıdır.

Yine İmralı tecridi, emperyalist ve bölgesel güçlerin Ortadoğu’da ekonomik, siyasi ve toplumsal dizaynını engelsiz gerçekleştirebilmek istemelerinin de bir parçasıdır. Avrupa devletlerinin, kurumlarının tecrit karşısındaki suskunluğu buna paralel işlemektedir.

Türkiye ve Kuzey Kurdistan'da tecrit tüm toplumu saracak biçimde ağırlaşıyor. İşçi sınıfının kazanımları gasp ediliyor, erkek şiddetinin önü açılıyor, gençler geleceksizleştiriliyor, çocuk istismarları yaşanıyor, nefret suçları örgütleniyor. Bu nedenle İmralı tecridi ve hapishanelerdeki süreçler yalnızca Kürt halkının ve devrimci tutsakların değil bütün yaşam alanları hapishaneye dönüştürülen tüm halkların gündemidir.

TECRİT TÜM DİNAMİKLERİN ORTAK MÜCADELESİ İLE KIRILIR

Tecridi kırmak ise ancak ve ancak tüm toplumsal dinamiklerin ortak mücadelesi ile olacaktır. Tecride karşı başlatılan tüm mücadele yöntemlerinde yan yana durmakla olacaktır. Bizler Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) bileşenleri olarak, dünyayı tecrit çemberine almak isteyenlere karşı 17 Şubat'ta Köln'de yapılacak mitinge katılmaya, bu mücadeleye omuz vermeye çağırıyoruz!”