Adigey’deki Kürtler: Direniş faşizme kaybettiriyor

Adigey Cumhuriyeti'nde yaşayan Kürtler, açlık grevi ve ölüm orucu direnişçilerini selamlayarak, direnişin faşizme kaybettirmekte olduğuna dikkat çekti.

Rusya Federasyonu'na bağlı Adigey Cumhuriyeti'nde faaliyet gösteren Adigey Kürt Kültür Derneği Meclisi, düzenlediği bir basın açıklamasıyla DTK Eşbaşkanı Leyla Güven ve Nasır Yağız öncülüğünde başlatılan açlık grevlerine dikkat çekti.

Kürt Kültür Derneği binasında düzenlenen basın açıklamasında konuşan Kürdistan Ulusal Kongresi Rusya Üyesi Feyzo Hüseyin, "Zindanlarda başlatılan ölüm oruçlarıyla Kürtler bu direnişte ne kadar kararlı olduklarını ve tecridi kırana dek bu direnişin büyüyeceğini gösterdi" dedi.

'DİRENİŞ BÜYÜDÜKÇE FAŞİZM KAYBEDECEK'

Hüseyin, şöyle konuştu: 

“Faşist AKP-MHP koalisyonunun Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uyguladığı ağırlaştırılmış tecrit, hiçbir hukuki dayanağı olmadığı gibi uluslararası hukuka da aykırıdır. Kürt halkı bu haklı mücadelesine Kürdistan’ın dört parçası ve yurt dışında büyüterek devam etmektedir. Bu direniş büyüyerek devam ettiği müddetçe faşizm kaybedecektir. Türkiye zindanlarında 15 PKK’li ve PAJK’lı tutsağın başlatmış olduğu ölüm orucu tecridin tehlikeli olduğu kadar direnişin de anlamlı olduğunu bizlere göstermiştir. Bu anlamda bizler de yurt dışında yaşayan Kürtler olarak bu haklı direnişin yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz."