Adresleri AKP’ye Alman devlet kurumları mı verdi?

Erdoğan rejiminden kaçıp Almanya’ya sığınan siyasi mültecilere de Erdoğan imzasıyla mektuplar gönderildiği ortaya çıktı. Mektupların iltica kamplarına da gönderilmesi posta adreslerinin Alman devlet kurumları tarafından verilme ihtimalini güçlendirdi.

Türkiye ve Kuzey Kürdistan’da 24 Haziran günü yapılacak seçimler için Türk Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Almanya’da yaşayan seçmenlere mektuplar gönderilmişti.

Almanya’nın yanı sıra Avusturya’da ortaya çıkan mektupların sadece Almanya’daki Türk konsolosluklarına herhangi bir şekilde yolu düşen, ikametgah kaydı olan veya pasaport/nüfus cüzdanı çıkartan seçmenlere gönderilmediği öğrenildi.

Spiegel dergisi ve SWR televizyon kanalının ortak haberine göre söz konusu mektuplar, geçtiğimiz günlerde Erdoğan rejiminden kaçan siyasi mültecilere de gönderildi. Her iki medya kuruluşu, Ankara’dan postaya verilen Erdoğan imzalı mektupların Rheinland-Pfalz Eyaleti’nin Trier kentinde bulunan iltica kampına ulaştı.

TEK ŞÜPHELİ ALMAN DEVLET KURUMLARI!

Erdoğan rejiminden kaçıp Almanya’ya sığınan ve adı açıklanmayan mültecinin mektubun ardından Alman devlet kurumları hakkında suç duyurusunda bulunduğu belirtildi. Mektubun mülteci kampının adresi verilerek gönderilmesi gözleri Alman devlet kurumlarına çevirdi. Çünkü söz konusu mültecinin tam adresini iltica başvurusu yaptığı kurumlar dışında kimsenin bilmediği ifade ediliyor.

Almanya’nın güneyinde yayın yapan devlet televizyon kanalı SWR’ye konuşan söz konusu mültecinin avukatı Ramazan Sevinç, Federal Göç ve Mülteciler Dairesi (BAMF)’ı suçladı. BAMF dışında hiç kimsenin suçlanmayacağını belirten avukat Sevinç “Bu tam anlamıyla bir skandal, öyle görünüyor ki güvenli bir yer bulmak için Almanya’ya sığınanlar hiç de güvende değil” diye konuştu.

BAMF’DAKİ TERCÜMANLAR MİT AJANI ÇIKMIŞTI

Almanya'ya ulaşan sığınmacılara mülteci statü verilip verilmesine BAMF karar veriyor. Bu dairede ilk ifadeleri alınan sığınmacılar, ayrıntılı şekilde nasıl kaçtıklarını anlatıyor. Ancak bu sığınmacıların mülteci dairesindeki ilk randevudan sonra ne zaman kaçtıkları, isimleri ve hangi şehirde kaldıkları gibi ayrıntılı bilgilerin geçtiğimiz yıl sıkça AKP medyasında çıkması dikkat çekmişti

Sığınmacıların şikayetleri üzerine Alman polisi dairedeki casus faaliyetlerini araştırmak üzere soruşturma açmıştı. Ancak Merkel hükümetinin Erdoğan rejimiyle anlaşmasının ardından Alman güvenlik birimleri soruşturmaları durdurmuştu. O dönem konuşan sığınmacılar sızma skandalında hem mülteci dairesinin çalışanlarını hem Türkçe tercümanları ve hem de güvenlik elamanlarını suçlamışlardı.

ERDOĞAN: İMAM VE ÖĞRETMENLERİ BİZ GÖREVLENDİRDİK

Geçtiğimiz günlerde Avusturya’daki okullarda okuyan Türkiye vatandaşlarına gönderilen mektuplarda Erdoğan “Türk diasporası” gibi ırkçı ifadelere yer vermişti. Avrupa’ya gönderilen öğretmenler ile imamların iktidarı tarafından görevlendirildiğini itiraf eden Erdoğan’ın mektuplarında ifadeler dikkat çekmişti:

“Yurt dışındaki vatandaşlarımıza sunduğumuz kamu hizmetlerini iyileştirdik. Başkonsolosluklarımızı sizlere gerçek anlamda hizmet veren irtibat noktaları haleni getirdik. Çocuklarımızın anadilini, dinini, kültürünü öğrenmesi için binlerce öğretmen ve din görevlisini görevlendirdik. Gençlerimizin eğitimi için burslar tahsis ettik, Türk üniversitelerinde ücretsiz eğitim alabilmelerini sağladık.

Yurt dışında kurulan sandıklarda 7-19 Haziran tarihleri arasında oy kullanılacaktır. Ülkemizin geleceği için tarihi öneme sahip bu seçimlerde sizlerin desteğiyle yeni bir başlangıcın adımını atacağız. Yurt içinde ve yurt dışında yaşayan kardeşlerimize, geçtiğimiz 16 yıldaki hizmetlerimize ilave olarak “Güçlü Meclis, Güçlü Hükümet, Güçlü Türkiye” sözü veriyoruz.”

Konuyla ilgili haber: