AK önünde tecrit eylemi: Suç ortağı olmayın!

Strasbourg kentinde AK önünde bir araya gelen Kürdistanlılar, Avrupa kurumlarının açlık grevlerine sessizliğini protesto etti.

İmralı tecridine karşı Fransa'nın Strasbourg kentinde devam eden süresiz-dönüşümsüz açlık grevinin 150'nci gününde, Avrupa'da yaşayan Kürdistanlılar, Avrupa Konseyi (AK) ve İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) önünde bir araya geldi.

'SUÇ ORTAĞI OLUNUYOR'

TJK-E ve KCDK-E’nin organize ettiği eylemde, kurumların sessizliği protesto edildi. Eylemde, çözüm için adım atılması, Türkiye'ye baskı yapılması istendi. Sık sık “Bijî Serok Apo”, “Hepimiz Leyla’yız” , “Katil, faşist Erdoğan” sloganlarının atıldığı eylemde, Avrupa kurumlarının sessizliğinin tecridi derinleştirdiği vurgulandı. Başta AK olmak üzere, CPT'nin görevlerini yapmayarak, Türkiye'nin insan hakları ihlallerine ortak olduğunun dile getirildiği eylemde, tecridin bir insanlık suçu olduğuna dikkat çekildi.

'BAŞARIYI EYLEMLER BELİRLEYECEK'

Avukatlarının 8 yıl aradan sonra Kürt Halk Önderi ile görüşmesinin direnişin kazanımı olduğuna dikkat çekilen eylemde, açlık grevi ve ölüm oruçlarının başarıya ulaşmasının, Kürt halkı ve dostlarının eylemlerini arttırmasına bağlı olduğu belirtildi.
Eylemlerin tecrit kırılıncaya kadar, her Çarşamba günü devam edeceğine vurgu yapılan konuşmalarda, Kürt halkının eylemlere katılması çağrısı yinelendi.

150'NCİ GÜN

Strasbourg kentinde 17 Aralık 2018 tarihinde siyasetçi, akademisyen, gazeteci ve aktivistlerden oluşan 14 kişilik grubun eylemi ise 150'nci gününe girdi. Eylemciler, sağlık durumlarındaki olumsuzluklara rağmen tecrit kırılıncaya kadar eylemlerini sürdürmekte kararlı.
Strasbourg’daki açlık grevi eyleminde olanların isimleri ise şöyle: Avrupa Kürt Demokratik Toplum Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanı Yüksel Koç, eski HDP milletvekili Dilek Öcalan, Akademisyen Kardo Bokani, Avukat Deniz Sürgüt, Nurgül Başaran, Gülistan İke, Mustafa Sarıkaya, Mehmet Nimet Sevim, Ramazan İmir, Ekrem Yapıcı, Mohamad Ghaderi, Ayvaz Ece, Kerem Solhan ve Agit Ural.