Alman hükûmeti savaş karşıtı protestoları yasaklıyor!

Almanya, Kürtlerin Efrîn için Köln'de yapmak istediği yürüyüşü yasakladı. NAV-DEM, "Baskı politikasına boyun eğmeyeceğiz" açıklamasında bulundu.

Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM), Türk devletinin Efrîn'e yönelik işgal saldırılarına karşı Köln’de yapılmak istenen yürüyüşün yasaklanmasına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

'TÜRK DEVLETİYLE PARALEL...'

Açıklamada, “Alman güvenlik kurumlarının şu anda sergilediği tutum, Türk devlet politikasına paralellik göstermektedir. Kürtlere karşı düşmanca bir tutum sergileniyor. Efrîn'e düzenlenen askeri saldırılara karşı Türkiye’de en ufak bir karşı çıkış bile sert bir şekilde bastırılırken, Almanya’da ise Türk işgal savaşının son bulması için düzenlenen protesto ve yürüyüşler yasaklanıyor” denildi.

Açıklamada, özellikle Köln emniyeti tarafından şehirdeki Kürt derneğinin başvurusunu yaptığı yürüyüşü yasaklama gerekçesine dikkat çekti.

Emniyetin iddiasına göre NAV-DEM PKK'nin alt örgütü ve yürüyüş de bu nedenle yasaklanıyor.

'KÜRTLERE BASKIDA YENİ BİR AŞAMA'

NAV-DEM, hükûmetin Almanya’da yaşayan Kürtlere karşı baskı politikasının yeni bir aşamaya taşırıldığına dikkat çekip, şu ifadelere yer verdi:

"Efrîn'e yönelik işgal saldırılarının başladığı andan itibaren Almanya’nın her yerinde yoğun katılımlı protesto ve yürüyüşler yapılıyor. Bu protestolarda sadece Türk ordusu ve onun cihatçı müttefiklerinin Efrîn'e yönelik saldırıları kınanmıyor, aynı zamanda Almanya’nın Türkiye’ye sunduğu silah desteği de kınanıyor. Efrîn'e saldırılarda Alman tankların kullanıldığı biliniyor. Belli ki federal hükûmet, Alman-Türk silah kardeşliğini teşhir etmemizden rahatsızlık duyuyor. Bundan dolayı susturulmak isteniyoruz. Köln’den gelen yasak kararları ile sadece burada yaşayan Kürtlerin gösteri hakkı ortadan kaldırılmıyor. Aynı zamanda Almanya’daki ikinci büyük göçmen grubuna fiilen siyasi faaliyet yasağı veriliyor. Bu ise bize göre Erdoğan ve AKP rejimi önünde diz çökme anlamına geliyor.”

Açıklamada, Köln Emniyeti’nin yasak kararından hemen önce Federal İçişleri Bakanlığı tarafından güvenlik kurumlarına yazılı talimat gönderildiğine değinildi. Ayrıca Köln derneği yöneticilerine Köln Emniyeti tarafından telefon açılarak, 'yeni yürüyüşler için başvuru yapmalarına gerek olmadığı, zira bunlar için de izin alınamayacağı' bildirildi.

'ZAMANLAMASI TESADÜF DEĞİL'

NAV-DEM, bu baskının Türk Başbakanı Binali Yıldırım’ın Alman Başbakanı Angela Merkel’e yarın yapacağı görüşmeden hemen önce gelişmesinin tesadüf olmadığına vurgu yaparak,"Federal hükûmet tarafından Ankara’ya bu türden ‘hediyelerin’ sunulması artık gelenek haline gelmiş. Bu şekilde Türkiye’yle olan ‘zedelenmiş ilişkinin’ düzeltilmek istenmesi kabul edilemez. Bu antidemokratik baskı politikasına boyun eğmeyeceğiz ve yasal adımlar da atacağız" dedi.