Alman öğretmenler sendikasından açlık grevi eylemcilerine destek

Almanya’nın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından Eğitim ve Bilim Sendikası (GEW), Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için devam eden açlık grevi eylemcilerinin taleplerine destek verdiklerini açıkladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde başlatılan, Türkiye ve Kuzey Kürdistan’daki cezaevlerinde ile dünyanın birçok merkezinde devam eden açlık grevi eylemleri karşısında başta batılı hükümetlerin sessizliği sürürken, sivil toplum kuruluşlarının desteği ise artıyor.

Almanya’da eğitimci, öğretmen ve bilim insanları arasında örgütlü olan Eğitim ve Bilim Sendikası (GEW) yazılı bir açıklama yaparak, açlık grevi eylemcilerinin taleplerine destek verdiklerini bildirdi. Sendikanın internet sitesinde yer alan açıklamada Türkiye ve Suriye’deki gelişmelerden kaygı duydukları ifade edilerek “Barış görüşmeleri yeniden başlamalı ve değişik etnik grupların birlikte yaşaması sağlanmalı” çağrısı dile getirildi.

‘SİLAH SATIŞLARI DURMALI’

Devamla “Barış ve diyalog sürecinin başlatılması yolunda açlık grevi eylemcilerinin taleplerine destek verdiklerini ve onların bu eylemini selamlıyoruz” açıklamasını yapan GEW savaş nedeniyle eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalan çocuklar için de çağrıda bulundu. GEW ayrıca Rojava Kürdistanı’nda ve Suriye’nin kuzeyinde okul ve üniversitelerin inşa sürecine tam destek verdiklerini bildirdi.

Çok etnik gruplu demokratik yapının oluşturulması sürecini önemli bulduklarını ifade eden Eğitim ve Bilim Sendikası (GEW), Suriye’deki barış için yapılan uluslararası görüşmelere bölgedeki demokratik güçlerin de katılması gerektiğine dikkat çekti. GEW son olarak halkların korunması için silah satışlarının son bulması ve bölgenin uçuşa yasaklanmasını istedi.

Merkezi Frankfurt’ta bulunan Eğitim ve Bilim Sendikası (GEW) Almanya’nın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri. Yaklaşık 300 bin üyesi bulunan sendika hemen hemen ülkenin bütün kentlerinde örgütlü.