Alman polisi ‘dayan Efrîn’ pankartına tahammül edemedi!

Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletinin Wendland kasabında tarihi bir binaya asılan ‘dayan Efrîn’ pankartına polis tahammül edemedi.

“Gasthof Meuchefitz” (toplantı evi) olarak bilinen binaya bir süre önce büyük puntolarla ‘dayan Efrîn’ başlıklı bir pankart asılmıştı. Pankarta “Türk güçleri Alman silahlarıyla Rojava’da cinayet işliyor, yaşasın YPG/YPJ” yazılmıştı.

Ancak bu sabah pankartı gerekçe yapan Alman polisi binaya baskın düzenledi. Yüze yakın polisin otomatik silahlarla gerçekleştirdiği baskında binanın misafirleri çocuklar dahil teker teker kimlik kontrolüne tabi tutuldu, park edilmiş arabaların plakları ise kaydedildi.

Baskında polis pankartı irip el koyarken, binaya sahiplere yönelik 2 Şubat tarihinde savcılığın açtığı soruşturma kapsamında arama kararı çıkartıldığı öğrenildi. Kararda YPG ve YPJ’nin PKK ile bağlantılı olduğu görüşü iddiasında bulunan Alman güvenlik birimleri, PKK yasağını gerekçe yapması dikkat çekti.

Polisin baskını ve Alman güvenlik birimlerinin YPG ve YPJG’yi kriminalize etme politikası bugün saat 17.00’de Lüchow kentindeki “Marktplatz” meydanında düzenlenecek gösteriyle protesto edilecek.