Almanya'da Mayıs Şehitleri anıldı

Almanya Saarbrücken'de Mayıs Şehitleri anıldı. Etkinlikte, şehitlere sahip çıkmak için faşizme karşı mücadele mesajı verildi.

Almanya'nın Saarbrücken kentinde, Mayıs Şehitleri için anma etkinliği düzenlendi. Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) öncülüğünde düzenlenen etkinliğe çok sayıda Kürdistanlı katıldı.

DKTM Eş Başkanı Dexl Ibrahim, şehitlere sahip çıkmanın kimliğe sahip çıkmaktan geçtiğini belirtti.

Kürt Siyasetçi Ahmet Aktaş da, şehitleri sahiplenmenin önemine değinerek, "Eğer bir çalışmada, yerde bir eksiklik varsa, bu, şehitleri anlamamamızdan kaynaklanıyordur. Dönem pratik dönemidir" dedi.

'FAŞİZMİ ŞEHİTLERE SAHİP ÇIKARAK YENERİZ'

HDP adına konuşan Faysal Sarıyıldız da, Kürt halkının, saldırılara her zaman serhildanlarla karşılık verdiğine dikkat çekerek, "Şehitlerimiz, TC'nin inkâr ve imha siyasetini iyi biliyorlardı ve bu politikalara karşı yiğitçe direniş şehit düşme yolunu seçtiler. Seyit Rıza'dan tutalım Mehmet Tunç'a kadar, Kürdistan toprakları direniş ruhuyla canlandı" dedi.

Sarıyıldız, "Faşizmi geçmenin yolu şehitlerimize sahip çıkmaktan geçiyor ve onların mücadelesini sürdürerek, 24 Haziran'da Erdoğan'ı sandığa gömmeliyiz" diye belirtti.

Şehit Aile Komisyonu'ndan, şehit annesi Sinem Ekinci de, halkı selamlayarak, üstüne düşen mücadeleyi sürdüreceğini belirtti.

Civaka Islamiya Kurdistan (CÎK) Saarland adına kısa bir mevlüt okunduktan sonra da iftar yemeği verildi.

Etkinlik 'Bijî Serok Apo', 'Şehîd namirin' sloganlarıyla son buldu.