Almanya’da Paris şehitlerine polis tahammülsüzlüğü!

Almanya’da son dönemlerde polisin Kürtlerin sembol ve bayraklarına karşı sergilediği tahammülsüzlüğe bir yenisi eklendi.

Hannover polisi Paris’te katledilen Kürt kadın devrimciler Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in bulunduğu mor bayrağı yasakladı.

Kürtlere yönelik şiddet ve baskı politikasının yoğun sergilendiği kentlerin başında gelen Hannover’de polis yeni bir skandal karara imza attı. 10 Mart günü Türk devletinin saldırı ve katliamlarını protesto etmek için “Her yer Efrîn” adıyla düzenlenmek istenen gösteri için yapılan başvuruda keyfi bir yasaklama getirdi.

Polis, söz konusu gösteride 9 Ocak 2013 günü Fransa’nın başkenti Paris’te katledilen Kürt kadın devrimciler Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in fotoğraflarının yer aldığı bayrağın taşınmamasını istedi.

İçişleri Bakanlığı’nın birçok kez güncelleyerek açıkladığı “yasaklı semboller” listesinde yer almamasına rağmen, Hannover polisi Paris şehitlerinin fotoğraflarının bulunduğu mor renkli bayrakla PKK propagandasının yapılmasını gerekçe gösterdi.

Ayrıca polis mor arka fonlu Paris şehitlerinin göründüğü söz konusu bayrağın izni istenen gösterinin içeriğine uymadığını öne sürdü. Hannover Emniyet Müdürlüğü’nün imzasını taşıyan kararda, İçişleri Bakanlığı’nın yasakladığı semboller listesinde olmamasına rağmen gösterilmesinin yasak olduğu bildirildi.

Paris şehitlerinin fotoğraflarının bulunduğu bayrağın PKK’yi sembolize ettiğini öne süren Hannover polisi, söz konusu bayrakların gösterilmesi halinde toplanmasını istedi.

Almanya’da devlet birimleri Kürtlere karşı yeni bir genelge yayınladıkları ortaya çıkmıştı. Erdoğan rejiminin çıkarttığı KHK ve OHAL yasalarını aratmayan 29 Ocak 2018 tarihli genelge dün ANF’de ayrıntılı şekilde yer almıştı.

İçişleri Bakanlığı’nın “Kamu güvenliği” bölümü yöneticisi Stefan Kaller imzalı genelge ülkede bulunan 16 eyaletin yönetimine hitaben yazıldı. AKP iktidarının memurları tarafından kaleme alınmışçasına Kürt özgürlük hareketine yönelik düşmanca ifadelerin yer aldığı genelgede, Almanya’daki bütün eyaletlerden 1993 yılından itibaren yürürlükte olan PKK yasağının daha sıkı uygulanması isteniyor.