Almanya’da tecrit ve ABD’yi protesto eylemleri sürüyor

Almanya’nın başkenti Berlin ile Stuttgart ve Hamburg kentlerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit ve ABD’nin PKK öncülerine karşı aldığı karar protesto edildi.

Berlin’deki yürüyüşe bir çok organizasyon katıldı. DEST DAN Kadın Meclisi, Navdem Berlin, PYD Berlin, HDK Berlin, NAVYEK, EDESA Êzidî Kadın Meclisi, Ciwanên Şoreşger, Dersim Özgürlük İnisiyatifi ve CIK’in yer aldığı eylemde tecrit, Türk devletinin Rojava’ya saldırıları ve ABD protesto edildi.

Eylemde ABD’nin başına ödül koyduğu PKK’nin öncüleri Cemil Bayık, Murat Karayılan ve Duran Kalkan’ın fotoğraflarının bulunduğu pankart açıldı.

Eylemde ayrıca Öcalan’ın demokratik konfederalizme ilişkin projeleri anlatıldı.

Aynı amaçla Almanya’nın Stuttgart kentinde yüzlerce kişi bir araya geldi. Demokratik Kürt Toplum merkezinin çağrısı üzerine Lautenschlagerstrasse’de yapılan yürüyüşte Öcalan’ın posterleri taşındı. Eylemciler, Öcalan’ın özgürlüğünü ve PKK yasağının kaldırılmasını istedi.

5 kilometreden oluşan yürüyüş güzergâhı boyunca sık sık “Katil Erdoğan” sloganı atıldı.

Yürüyüşe “Lilo Herrmann Haus Antifaşist İlk Yardım” adlı solcu grup da destek verdi.

Hamburg’daki yürüyüş ise bölgesel parlamento önünde başladı ve ABD konsolosluğu önüne kadar sürdü. Yürüyüşe Bremen ve Kiel kentinde yaşayan Kürtler de katıldı. Öcalan ve PKK lehine sloganların atıldığı yürüyüşte, tecrit, ABD’nin kararı ve Türk devletinin saldırıları kınandı.