Almanya'daki Kürtler işgal saldırılarına karşı yarın alanlara çıkıyor

KON-MED, Türk devletinin başta Kuzey ve Doğu Suriye olmak üzere işgal saldırılarına karşı yarın Almanya'daki Kürtleri alanlara çağırdı, eylemlerin yer ve saatlerini duyurdu.

Almanya Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İşgalci Türk devleti Kürt soykırımına çocuk, kadın, yaşlı demeden ahlaksızca devam etmektedir. Kobanê şehir merkezi başta olmak üzere sivil yerleşim yerleri hedeflenerek Kürt halkı katlediliyor. Yüz binlerce sivilin yaşadığı bu alanlar an itibarıyla soykırım tehlikesi ile karşı karşıyadır" denildi.

'SEFERBERLİK RUHUYLA ALANLARA ÇAĞIRIYORUZ'

Açıklamada şunlar ifade edildi:
"KON-MED olarak, yapılan bu saldırıları şiddet ve nefretle kınıyoruz. Hiçbir şekilde faşist Türk devletinin bu saldırılarını kabul etmeyeceğimizi bir kez daha belirtiyoruz.

Bulunduğumuz her alanda sokaklara çıkarak işgalci Türk devletinin katliamcı yüzünü teşhir edeceğiz. Rojava başta olmak üzere Kürdistan’a sahip çıkarak, direnen halkımızın sesi olacağız.

Çocuk katili barbar Türk devletinin katliamlarının önünü açan, sessiz kalan ABD ve Almanya devletleridir. Kuzey ve Doğu Suriye hava sahasını açan Rusya, faşist Türk Devletinin her türlü insanlık dışı saldırı yöntemlerine onay vermektedir. Kürt halkına karşı yürütülen ikiyüzlü politikalardan vazgeçilerek bir an önce Rojava hava sahası uçuşlara kapatılmalı ve işgalci Türk devletine verilen tüm destekler durdurulmalıdır.

DAİŞ terörüne karşı on binlerce çocuğunu feda ederek onurlu bir mücadeleyle başta Ortadoğu'da yaşayan halklar olmak üzere tüm insanlığı soykırımdan korudu. Bundan dolayı, Kürt halkının özgürlük direnişini sahiplenmek tüm insanlığın temel görevidir. Kürt halkı, faşist Türk devletinin soykırım saldırıları ve katliamlarına karşı kendi toprağına her zamankinden daha çok sahip çıkacaktır. Ancak bu şekilde katliamları ve işgali durdurabilir, Kürdistan ve geleceğimizi sahiplenebiliriz.

Bu temelde KON-MED olarak, işgalci Türk devletinin yapmış olduğu bu saldırılara karşı başta tüm halkımız olmak üzere, devrimci-demokrat tüm dostlarımızı Türk devletinin soykırımcı politikalarına karşı durmaya, seferberlik ruhuyla alanlara çıkarak Rojava'ya sahip çıkmaya çağırıyoruz."

EYLEMLERİN YER VE SAATLERİ

KON-MED, 20 Ağustos'taki eylemlerin yer ve saatlerini şöyle duyurdu:

"DUSSELDORF, DGB Haus 
Saat: 13:30 

BIELEFELD, Kesselbrink
Saat: 18.00

BERLIN, Alexenderplatz, (Weltuhr)
Saat: 17:30

DARMSTADT, HBF 
Saat: 15:00

SAARBRUCKEN, Europa Galerie
Saat: 16:00

FREIBURG, Platz der alten Synagog 
Saat:15:30 

STUTTGART, Schlossplatz (Kobanê Platz)
Saat: 18:00

KİEL, HBF 
Saat: 17:00

HANNOVER HBF

Saat: 18:00"