Almanya'daki kurumlardan 'Dersim' bildirisi

 Almanya'dak kurumlar, AKP rejiminin Dersim'deki orman yangınlarının Kürt ve Alevilere dönük savaşın devamı olduğunu belirtti. Frankfurt'ta yarın miting düzenlenecek.

Almanya'daki Kürdistanlı ve Türkiyeli kurumlar, Dersim'de AKP rejiminin çıkardığı orman yangınlarına ilişkin bildiri yayımladı.

Yeni Kadın-Frankfurt, HDK-Frankfurt, ADEF, ATİF-Frankfurt, ADHK-Frankfurt, NAV-DEM-Frankfurt tarafından yayımlanan bildiride, "Tamı tamına 15 günden beri Dersim’in taşı/toprağı, ahu gözlü ceylanları; sadece Dersim’de yetişen, dünyanın en değerli çiçeklerini ve canlılarını yakıyorlar. Devlet bir bütün olarak Dersim’de güzellikleri ve yaşamı yok etmek istiyor" denildi.

'EKOLOJİK DENGEYİ DE TARİHİ DE DİRENİŞİ DE HEDEFLİYORLAR'

Bildiride şu fadelere yer verildi:

"Dersim’in sadece ormanlarını yakmıyorlar, aynı zamanda Dersim’in direnişçi geçmişini ve umut yüklü geleceğini yakmak istiyorlar. Dersim’in Aleviliğini, Kürtlüğünü, baş eğmezliğini, direnicini yakmaya çalışıyorlar. Bu yangınlarla doğanın ekolojik dengesini bozmak, tarihi ve doğayı katletmek istiyorlar.

Dersim’de günlerdir süren bu yangın devletin marifetiyle başlatılmış bir yangındır. Devlet Kürt halkına, Alevilere ve bütün demokrasi güçlerine karşı sürdürdüğü savaşın bir parçası olarak, yaptığı bombardımanlarla Dersim’de yaşanan bu orman yangınlarına yol açmıştır. Bu yangınlarla Dersim boşaltılmak, yok edilmek, yaşanılmaz kılınmak, direniş olanaklarında yoksun kılınmak ve teslim alınmak istenmektedir. Bu yangının söndürülmesi için kılını kıpırdatmamasının nedeni de budur.

Dünyanın dört bir yanında insan kaçıran, başka ülkelerde Kürt direnişçilerini katletmek için servetler döken devlet, Dersim’in yanmasını seyretmekte, yangını söndürmek için gece gündüz demeden insanüstü bir çaba harcayan bir avuç insanın çalışmalarını engellemektedir. Tek başına bu yaklaşım bile Dersim yangınında kimin sorumlu olduğunu ve neden bu yangının söndürülmek istenmediğini açıkça göstermektedir.

'KÜRT VE ALEVİLERE KARŞI SAVAŞIN DEVAMI'

O nedenle, Dersim’de süren orman yangınlarının sadece Dersim ile sınırlı bir orman yangını olmadığını, bu yangının Kürtlere ve Alevilere karşı sürdürülen savaşın bir devamı olduğunu belirtmek istiyoruz.

'ASLA BOYUN EĞMEYECEK, AKTİF TEPKİ GÖSTERECEĞİZ'

Ayrıca yine burada ilan ediyoruz ki, Erdoğan ve şürekâsının Dersim’i yok etme amaçlı savaşçı ve katliamcı saldırılarına, tarihimizde olduğu gibi asla boyun eğmeyeceğiz. Tam tersine, bütün duyarlı kamuoyunun desteği ve çabasıyla bu saldırıları püskürteceğimize inanıyoruz. Bu amaçla hem mevcut saldırılara hem de olası başka saldırılara karşı bütün demokratik kamuoyunun duyarlılığını yükselteceğine, aktif tepki geliştireceğine ve herkesin her ortamda bir şeyler yapacağına inanıyoruz.

Tarihte Dersim’e diz çöktürmek isteyenlerin akıbeti ne olduysa bugün Dersim’i yakanların da akıbeti o olacaktır."

MİTİNG

AKP rejiminin Dersim'i yakmasına karşı düzenlenecek mitingin bilgileri ise şöyle:

"23 Ağustos Perşembe - Saat 11.00

Kennedyallee 115

TC konsolosluğu'nun önü

Frankfurt." 

https://www.google.nl/maps/place/Kennedyallee+115,+60596+Frankfurt+am+Main,+Almanya/@50.0937408,8.6650561,15.5z/data=!4m5!3m4!1s0x47bd0c091f3c92cf:0xf9341048506f6140!8m2!3d50.09413!4d8.66722