Almanya şehirlerinde Newroz coşkusu

Almanya’nın Hamburg, Nürnberg ve Ulm şehirlerinde Newroz kutlamaları büyük coşkuya sahne oldu.

HAMBURG

Almanya’nın Hamburg şehrinde yüzlerce Kurdistanlı Sternschanze’de bir araya gelerek Newroz bayramını kutladı.


Kutlamada bir konuşma yapan HDP’nin Hakkari eski milletvekili Nihat Akdoğan, Newroz’un Kürdistan tarihinde dirneişin ve mücadelenin sembolü olduğunu belirterek “halkımız 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde günümüzün Dehak’ı Erdoğan’a gereken dersi verecektir” dedi.

Konuşmaların ardından Kurdistanlılar meşalelerle Jungfestieg semtine kadar meşalelerle yürüdü. Yürüyüşte sık sık “Newroz piroz be”, “Biji Serok Apo” sloganları atıldı.

NÜRNBERG

Almanya’nın Nürnberg kentinde yüzlerce kişi coşkuyla Newroz'u kutladı. 
Yüzlerce Kürdistanlı ve dostlarının bulunduğu Fest  Plärrer alanda Kürdistan şehitleri için yapılan saygı duruşu ardından Newroz ateşini şehit aileleri yaktı.  “Newroz Piroz be” pankartları ve YPG/YPJ bayrakları taşınırken  sık sık "Bê Serok jîyan na be", "Biji Serok Apo", "Biji berxwedana zindana”, “Biji Newroz”, "Biji Gerilla" sloganları atıldı. Kürt Ulusal kıyafetlerinin giyimi dikkat çekerken yüzlerce Kürdistanlının yanı sıra Türkiye ve Alman sol örgütleri de katılarak destek verdi. Yapılan konuşmalarda AKP-MHP faşist iktidarın soykırımcı saldırılarına tepki gösterildi. 
Yapılan konuşmalar ardından yüzlerce kişi Newroz ateşi etrafında söylenen direniş şarkıları eşliğinde halaylar çekti.

ULM

 

Ulm şehrinde ise Demokratik Güçbirliği tarafından organize edilen bir yürüyüş ve miting gerçekleştirildi. Münsterplatz’da toplanan yaklaşık  bin kişi yakılan Newroz ateşi etrafından özgürlük bayramını kutladı.

Kutlama “Biji Serok Apo” ve “Şehid Namirin” sloganlarıyla sona erdi.