Almanya ve Fransa'da Newroz kutlamaları

Almanya'nın Darmstadt, Siegen, Oldenburg ve Köln, Fransa'nın Mulhouse kentlerinde Newroz kutlandı.

DARMSTADT

Almanya'nın Darmstadt kentindeki Luisen Platz Meydanı'nda Newroz yürüyüşü başladı. Kürdistanlılar ve dostlarının katıldığı yürüyüşün ardından, Büchner Platz Meydanı'nda toplanan kitle, ateş yakarak halaya durdu.

Newroz alanında bir konuşma yapan Hessen Die Linke Milletvekili Jan schaulauske, Kürt halkının Newroz'unu kutladı.

KÖLN

Köln'de Tevgera Ciwanên Şoreşger, Newroz kutlaması düzenledi. Köln Zülpicher Platz Meydanı'nda bir araya gelen gençler, sloganlarla yürüyüşe geçti.

Açlık grevi direnişçilerini selamlayan gençler, Alman sol gençlerinin merkezi olan Autonomes Centrum binasına yürüdü. Bina içindeki etkinlikte Hozan Seyitxan, Bülent Turan, Hozan Lokman ve çocuk korosu sahne aldı.

Etkinlikteki konuşmalarda, açlık grevi direnişçilerini sahiplenme ve Newroz ateşini büyütme çağrısı yapıldı.

SIEGEN

Almanya'nın Siegen kentinde, Pakize Nayır Kadın Meclisi yürüyüş ve miting düzenledi. Yürüyüş Siegerlandhalle'de başlayıp Hauptbahnhof'a kadar sürdü. DTK Eşbaşkanı Leyla Güven ve fedai eylem düzenleyen Zülküf Gezen selamlandı.

Meclis eşbaşkanı ve PYD adına yapılan konuşmalarda, Strasbourg eylemi için de çağrı yapıldı.

OLDENBURG

Almanya’nın Oldenburg’a bağlı küçük bir şehri Emden’deki Kürdistanlılar da bir araya gelip, mumlar yakarak Newroz'u kutladı.

MULHOUSE

Fransa'nın Mulhouse kentinde meşaleli yürüyüş yapılarak Newroz kutlandı. Etkinlikte KONGRA-GEL'in Newroz mesajı da okundu.

300'ün üzerinde kişinin katıldığı etkinlikte, açlık grevi direnişçileri selamlandı, "Zülküf Gezen onurumuzdur" mesajı verildi. 

"Katil Erdoğan" sloganının da atıldığı etkinlikte, 23 Mart'taki Strasbourg Newroz'una katılım çağrısı yapıldı.