Analara saldırı protesto edildi

Türk devletinin analara yönelik saldırıları, Almanya’nın Düsseldorf, Frankfurt ve Essen kentlerinde düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

Almanya'nın Düsseldorf kentindeki Türk Konsolosluğu önünde açlık grevi ve ölüm orucu direnişlerine dikkat çekmek amacıyla bir eylem düzenlendi. Eylemde Barış Anneleri'nin direnişleri güçlü bir şekilde sahiplenildi. Türk devletinin Barış Anneleri'ne yönelik saldırılarını kınayan kadınlar beyaz tülbent taktı.

Düsseldorf Nalin Muş Kadın İnisiyatifi öncülüğünde yapılan eylem saat 14.00'de başladı. Eylemde bir konuşma yapan 26'ncı dönem HDP Siirt Milletvekili Besime Konca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekti. Binlerce tutsağın tecridi kırmak için ortaya koyduğu direnişi sahiplenen Barış Anneleri ile tutuklu ailelerinin Türkiye hükümeti ve kamuoyuna 'hukuku uygulayın' diye sokaklarda ve cezaevleri önünde olduğunu söyleyen Konca, “AKP/MHP faşizmi haftalardır bu annelere her türlü insanlık dışı şiddeti uygulamaktadır. Annelerimize ve kadınlara işkence edilmektedir” dedi

Türk Konsolosluğu'ndaki yetkililere seslenen Konca, “Eğer burada demokrasi, insan hakları ve hukuka inanılarak bu devletin temsiliyeti olarak bu konsolosluk buradaysa yapılanlara, işkenceye, insan hakları ihlallerine dur demek için temsil ettiği Türkiye'ye bir söz söylemelidir. Aksi taktirde bu kurum utancın kurumudur. Önce annelerin taleplerine, kadınların değerlerine saygı duyacaksınız. AKP/MHP faşizmi kadınların ve annelerin taleplerini ayaklar altına almıştır. Annelerin beyaz tülbentleri Türk faşizmi ve karanlığını dünyaya duyuran direniş olmuştur. Biz burada kadınlar olarak bir kere daha çağrı yapıyoruz: Annelerimizden elinizi çekin! Kadınlara uyguladığınız her türlü şiddet, taciz ve tecavüz siyasetine son verin! Kürt halkı ve Sayın Öcalan sadece Türkiye'nin değil, Ortadoğu'nun demokratikleşmesi için büyük bir şanstır” diye konuştu.

Eylem “Biji berxwedana zindanan”, “Tecride son!”, “Jin, Jiyan, Azadi!” sloganlarıyla sona erdi.

FRANKFURT

Almanya’nın Frankfurt kentinde de analara saldırı protesto edildi.

Frankfurt ve çevresindeki kentlerde yaşayan Kürdistanlılar bu saldırıları Türk Konsolosluğu önünde protesto etti. Eylemde sık sık, ‘Kahrolsun Erdoğan Diktatörlüğü’ sloganı atılırken, saldırıların derhal son bulması vurgusunda bulunuldu.

ESSEN

Almanya’nın Essen kentinde de Türk konsolosluğu önünde düzenlenen bir eylemle analara yapılan saldırı kınandı.

Beyaz tülbent takan kadınlar, “Anaların öfkesi katilleri boğacak”, “Direne direne kazanacağız”, “Be Serok jiyan nabe” sloganları atıldı. Eylemde bildiriler de okunup, dağıtıldı.