AP Parlamenteri Villumsen: Erdoğan'ın yaptıklarının karşılığı olmalı

Türk devletinin işgal saldırıları ve sivil katliamları devam ederken, Avrupa Parlamentosu Üyesi Nikolaj Villumsen, "Erdoğan'ın yaptıklarının karşılığı olmalı. Bu konuda harekete geçelim" dedi.

 

Danimarkalı Avrupa Parlamentosu Üyesi Nikolaj Villumsen, Türk devletinin saldırılarını derhal durdurması gerektiğini vurguladı. Parlamentonun Kürt Dostları Grubu sözcülerinden de olan Villumsen, “Erdoğan’a çağrımız; saldırıları derhal durdur" dedi.

Parlamenter Nikolaj Villumsen, “Erdoğan'ın yaptıklarının elbet bir karşılığı olacağını bilmesi gerekiyor” dedi ve harekete geçmek için sorumluluk duyduklarını vurguladı.

'ŞİMDİ AB’NİN GÖREVİ BU SALDIRILARI DURDURMAKTIR'

Villumsen, şunları söyledi:

"DAİŞ’e karşı mücadelede müttefiğimiz olan Kürtlere Erdoğan’ın düzenlediği saldırıları kesinlikle kabul etmiyoruz. Erdoğan bu insanlık ve savaş suçlarını ayrıca, uluslararası yasalara aykırı bu hava operasyonlarını derhal durdurmalıdır. Erdoğan sadece uluslararası yasaları çiğnemiyor, bölgedeki DAİŞ’e karşı mücadeleyi de kötü anlamda etkiliyor. Erdoğan ayrıca yeni bölgeden yeni bir göç dalgası yaratma çabası içerisindedir. Kesinlikle bu saldırıları durdurmamız gerekiyor, uluslararası yasalar ve insan haklarına sahip çıkan kendini bu konuda çok iyi reklam yapan Avrupa Birliğinin şimdiki görevi insanlık dışı olan bu saldırıları hemen durdurmaktır. Kobanê üzerindeki hava saldırısı da derhal kapatılmalıdır.

Türk jetleri hava sahası Rusya kontrolünde olan Suriye’de uçmaktadır ve Kobanê’de hastaneleri hedef almakta ayrıca sivilleri bombalamaktadır.

Kürt Dostluk Grubu basın açıklamamızda da söylediğimiz gibi, DAİŞ’e karşı büyük bir mücadele veren Kürt halkının yanındayız ve onları korumalıyız. Bizler açık bir şekilde Erdoğan’a çağrımız saldırıları derhal durdur. Çağrısı yapıyoruz. Uluslararası yasalara ve insanları koruyan yasalara saygı duyulması gerekiyor. Erdoğan bunu yapmıyor ve Kürtlere saldırıyor, ayrıca İran Rejimi de Kürtlere saldırıyor. Bu kesinlikle kabul edilir değildir. Avrupa Parlamentosu Kürt Dostluk Grubunda ne kadar iyidir ki farklı farklı gruplardan birçok parlamento üyesi yer alıyor, bundan büyük memnuniyet duyuyoruz. Sadece ben ve Sol Grup değil aynı zamanda, Yeşiller, sosyal demokratlar da yer alıyor.

'HAREKETE GEÇMELİYİZ'

Aynı zamanda Strasbourg’da Parlamento açılış konuşmasında Parlamento Başkanının, uluslararası yasalara saygı duyması gerektiği yönünde çağrısı da olmuştu. Bölgede yaşananların vahşet olduğunun farkındayız, siviller katledildi, hastaneler bombalandı. Uluslararası yasalara uyulması konusunda biz de çağrı yapıyoruz, ayrıca Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Joseph Borell ve diğer AB yöneticilerinin de derhal harekete geçmesini istiyoruz. Erdoğan yaptıklarının elbet bir karşılığı olacağını bilmesi gerekiyor. Çizgiyi aşmaması gerekiyor, Erdoğan Kürtlere ekonomik ve politik olarak saldırmasının da bir karşılığı olacağını görecektir. Bizlerin bu konuda harekete geçmek için büyük bir sorumluluğu vardır."