ATİK: Destekliyor ve yanındayız

ATİK ve Mannheim Demokratik Halk Meclisi üyeleri Strasbourg'da tecride karşı süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemcilerini ziyaret etti.

ATİK,  Fransa'nın Strasbourg kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağır tecridi kırmak amacıyla süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemcilerini bir heyet olarak ziyaret etti. Ziyarette ATİK adına konuşan Mehmet Eren, Öcalan’a uygulanan tecridi kınadıklarını ve burada başlatılan direnişi selamladıklarını belirterek şunları kaydetti:

“Birlikte mücadele etmenin, beraber olmanın, sorunlara beraber karşı koymanın öneminin farkındayız. Bundan dolayı bugün bu ziyareti gerçekleştiriyoruz ve bundan dolaytı da çok mutluyuz. Buna ek olarak sürdürdüğünüz bu greve destek amaçlı, türkiye cezaevlerinde bulunan Partizan tutsaklarının da dönüşümlü açlık grevi destekleri oldu. Bugün yine Van kapalı cezaevinde bulunan iki devrimci, biri MKP tutsağı ve bir TKP/ML tutsağı ölüm orucunun 98. gününde. Bu arkadaşlarımızın eylemini de buradan sahipleniyoruz ve destekliyoruz. Ve bundan sonraki eylemlerde de yanınızda yer alacağınızı belirterek başarılar diliyoruz.”

Açıklamanın ardından ziyaretçiler “Bijî Serok Apo ve “Bi can bi xwin em terena Ey Serok” sloganı attı.

Ziyaretine ilişkin ajansımıza açıklamalarda bulunan Mehmet Eren şunları belirtti: “Bu ziyaretimiz amacı başta PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılması amacıyla düzenlenen bu greve destek olmak ve Türkiye ve Kürdistan’daki tüm tutsaklar üzerindeki tecritlerin kırılması amacıyla başlayan bu tecritte beraber olmak için buradayız. 2011 yılından bu yana Öcalan’ın avukat görüşleri yasak. 2015’te çözüm sürecinin bitmesinden sonra, HDP milletvekilleri de tutsak edildi. 2016 yılındaki aile görüşleri de tamamen yasaklandı. Ciddi bir tecrit söz konusu. Tabi bu sadece Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan bir tecrit politikası değil. Genel anlamda faşist Türk devletinin tüm devrimci, yurtsever tutsaklar üzerinde uygulamak istedikleri bir metod gibi duruyor. Bu nedenle bu açlık grevi önemli. Destekliyor ve yanlarında olduğumuzu belirtiyoruz.”

MANNHEIM’DAN KİTLESEL ZİYARET

Mannheim Demokratik Halk Meclisi, kitlesel olarak açlık grevi eylemcilerini ziyaret etti. Getirdikleri gülleri de eylemcilere dağıtan ziyaretçiler adına, direnişi selamlayan konuşmalar gerçekleşti. Mannheim Halk Meclisi Eşbaşkanı Halis Doğan, eylemcilerin taleplerinin kendi talepleri olduğunu belirterek,  “Arkadaşlarımızla dayanışmak için buradayız. Bu eylemi de destekiyoruz. Onlara moral vermek, moral almak için buradayız. Biz arkadaşlarımızla beraberiz. Bu arkadaşlarımızın eylemi, çok önemli ve değerlidir. Biz bunların değerini bilmemiz lazım. Onları tebrik etmeye geldik. Gerçekten canımız, bedenimizle, herşeyimizle tecridi kınıyoruz. Buradaki ve Türkiye cezaevlerinde açlık grevine giren arkadaşlarımızın hepsini tebrik ediyoruz, başarılar diliyoruz. Her zaman onların yanında olacağız, onlarla beraber olacağız. Bu arkadaşlarımızı kendine dair bir talepleri yoktur. Ve genel olarak talepleri tüm Kürdistanlıların talebidir. Bu talep hepimizindir, onlar dillendiriyorlar” dedi.