Atina’da işgal saldırıları protesto edildi

Türk devletinin Kürdistan'a yönelik katliam ve işgal saldırıları Atina’da Türk konsolosluğuna yürüyen yüzlerce kişi tarafından protesto edildi.

Yunanistan’ın başkenti Atina’da Akademia Meydanı’nda bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, düzenledikleri yürüyüş ile işgalci Türk devletinin saldırılarını kınadı. Kürdistan Kültür Merkezi ve Devrimci Gençlik Hareketi’nin çağrısıyla gerçekleştirilen yürüyüşte, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın dev posteri, PKK ve KCK bayrakları ile işgal saldırılarının kınandığı İngilizce, Kürtçe ve Yunanca yazılı pankartlar taşındı.

Atina’nın ana caddelerinden geçen halk, Yunanistan Parlamentosu önünden de geçti. Sık sık “Katil, faşist Erdoğan”, “Bê Serok jiyan nabe” ve “Bijî berxwedana PKK” sloganları atıldı. Türk devletinin işgal saldırıları ile saldırılara karşı geliştirilen direnişe ilişkin Yunanca bildirilerin de dağıtıldığı yürüyüşe, Yunan halkı da alkışlarla destek verdi.

Yürüyüş, Türkiye Konsolosluğuna kadar sürdü. Polislerin adeta ablukaya aldığı konsolosluk önünde miting yapıldı. Burada yapılan konuşmalarda Türk devletinin işgal saldırıları kınandı, saldırılara karşı direniş mesajı verildi.