Atina’da komploya karşı yürüyüş 2. gününde

Yunanistan gençlerinin başlattığı yürüyüşün 2’nci gününde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü haykıran gençler, Kurdistan’da yaşanan depremle ilgili de duyarlılık çalışması yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 15 Şubat 1999'da gerçekleştirilen Uluslararası Komplo’nun yıl dönümü dolayısıyla Yunanistan 'da yaşayan Kurdistanlıların komployu kınamak ve Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü sağlamak amacıyla başkent Atina’da gerçekleştirdikleri 3 günlük Uzun Yürüyüş sürüyor.

Tevgera Ciwanên Şoreşger-TCŞ öncülüğünde ve Avrupa Kadın Hareketi-TJK-E’nin katılımı ile yapılan yürüyüşün 2. gününde eylemciler, şehir merkezinde 15 Şubat Komplosu ile ilgili bildiri dağıttı.

Büyük bir coşku ve moralle yürüyen gençler, “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana zindanan”, “Bê Serok jiyan nabe” sloganları attı.

Yürüyüşte 6 Şubat günü Mereş merkezli depremler sonucu yaşanan kayıp ve zayiata dikkat çekmek amacıyla pankartlar açıldı. Ayrıca giydikleri sarı yelekler üzerine siyah kurdele takan eylemciler, Kurdistan yardım kuruluş Heyva Sor’un başlattığı kampanya ile ilgili bildiriler dağıttı. 

Soğuk havaya rağmen yürüyüşe büyük bir coşkuyla devam eden gençler, öğlen saatlerinde Atina’ya vardı.

Eylem yarın Yunanistan Parlamentosu önünde kitlesel olarak yapılacak basın açıklaması sonrası Türk Konsolosluğu önüne yürüyerek tecrit ve izolasyon politikalarını protesto edecek.