Atina’da Uzun Yürüyüş sona erdi: Direnişimiz özgürlüğe kadar sürecek

Gençlerin Lavrio Kampı’ndan Atina’ya 3 günlük Uzun Yürüyüş’ü sona ererken, “Direnişimiz Önderliğin fiziki özgürlüğüne kadar sürecek" mesajı verildi.

Yunanistan'ın başkenti Atina’da Kürt gençlerinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük Uluslararası Komplo’ya karşı başlattıkları kitlesel yürüyüş, 3’üncü günde sona erdi.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ), Atina Demokratik Kültür Merkezi ve Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) öncülüğünde Lavrio'dan başlatılan yürüyüşün 3’üncü gününde, yüzlerce Kürt, Yunan ve enternasyonal devrimci Akademia'da bir araya gelerek Türk Konsolosluğu'na doğru yürüyüşe geçti.

Yol güzergahında yoğun ilgi ile karşılaşan eylemciler, sık sık "Bijî Serok Apo", "Kahrolsun komplo", "Bê Serok jiyan nabe" , "Faşist Erdoğan" ve "Diktatör Erdoğan " sloganları atarak Türk Konsolosluğu önüne geldi. Burada Türk devleti aleyhine sloganlar atıldı. 

Basın açıklaması yoğun güvenlik önlemleri altında yapıldı.

Eylemciler adına bir konuşma yapan İsmet Akkurt, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük  Uluslararası Komplo'yu kınadı ve şunları vurguladı: "Bu komplo Serok Apo şahsında Kürt halkına yapılmış bir komplodur. Önderlik şahsında tüm Kürtleri yok etme politikasıdır. Serok Apo ve Kürt halkı bu kirli komploya karşı büyük bir direniş ve kararlılıkla karşılık vermektedir. Komplocu, sömürgeci, soykırımcı ulus devletler bizim mücadelemiz karşında yenildi. Direnişimiz Önderliğin fiziki özgürlüğüne kadar sürecektir."

Basın açıklaması ardından kitle 3 günlük yürüyüşün ardından sloganlar eşliğinde Lavrio Kampı’na geri döndü.