Atina, Paris, Zürih ve Brüksel'de Öcalan için eylemler

Yunanistan başkenti Atina’da sol gruplar ve Kürtler, 1973’te faşist rejiminin yıkılışının yıldönümünde ABD’yi protesto ederken, İsviçre’nin Zürih kenti ile Belçika’nın başkenti Brüksel’de Kürtler protesto eylemleri düzenledi.

Atina’da Holteknik üniversitesinde başlayan yürüyüşe sosyalist hareketler, anarşistler, iktidardaki Syriza partisinden kopan gruplar ve Kürtler katıldı.

ABD konsolosluğuna kadar yapılan yürüyüşte Kürtler, ABD’nin üç PKK yöneticisinin başına ödül koymasını kınadı. Kürt eylemciler ayrıca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi de protesto ettiler.

Başkent Paris’te de bir mitin yapılarak, ABD’nin PKK yöneticilerini hedef alan kararı kınandı. Eylemde CDK-F eş başkanı Vedat Bingöl ve TJK- F Fransa sözcüsü Berivan Fırat söz alarak Amerika’nın bu kararını kınadı. Vedat Bingöl, HDP’li vekil Leyla Güven’in Öcalan üzerindeki tecride karşı başlattığı eylemi selamladı. Bingöl, “ Kürt halkı kendi çizgisinde taviz vermeyecektir. Tüm dayatmaları şimdiye kadar direnişimizle kırdık. Bu çizgide devam edeceğiz” dedi.

TJK- F Fransa sözcüsü ise, Kürt halkının haklı mücadelesini jeopolitik çıkarlara kurban etme girişimin hüsranla sonuçlanacağını belirtti. Sözcü Berivan Fırat, “Kürt özgürlük hareketi gücünü kendi halkından, önderinden, öncü kadrolarından ve direnen kahraman gerillasından almaktadır” dedi.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de saat 13.00’te tren garı Gare Central önünde yapılan mitingde ABD’nin kararı ve Türk devleti protesto edildi. Eylemde PKK ve Öcalan lehine sloganlar atıldı.

İsviçre’nin Zürih kentinde de aynı amaçla bir miting yapıldı. Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin (CDK) çağrısıyla Rathaus alanında gerçekleştirilen mitinge İsviçre kentlerinden gelen yüzlerce kişi katıldı.

Mitingde “Rojava’da barış ve demokrasi isteyen bir halka karşı savaş açıyorsunuz”, “ABD emperyalizminin bizim üzerimizden rant elde etmesine izin vermeyeceğiz”, “Türkiye dikkat et Öcalan’sız bir dünya senin sonun olacak” yazılı pankartlar açıldı.

Öcalan’a uygulanan tecrit ve ABD’nin kararına tepki içeren bildirilerin dağıtıldığı eylemde, çeşitli kurumlar adına konuşmalar yapıldı.