Atina, Stuttgart ve Düsseldorf'ta tecrit protestosu

Yunanistan’ın başkenti Atina ile Almanya’nın Stuttgart ile Düsseldorf kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecrit protesto edilirken, açlık grevi direnişlerine dikkat çekildi.

Yunanistan’ın başkenti Atina’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridi protesto etmek amacıyla bir yürüyüş düzenlendi.

Yunanistan Eylem Birliği tarafından düzenlenen yürüyüş Syntgma Meydanı’ndan başladı.

Yüzlerce kişinin katıldığı eyleme PKK, MLKP, MKP, DKP, SYKP ve TKP/ML öncülük etti.

Öcalan posterleri PKK, KCK, HPG ve sol örgütlerin bayrakları taşındı.

“Biji berxwedana zindana”, “Biji Serok Apo”, “Yaşasın devrimci dayanışma”, “Tecride son”, “Öcalan7a özgürlük” sloganları atıldı.

Yürüyüş boyunca bildiriler de dağıtılarak, açlık grevi direnişlerine ilişkin kamuoyu oluşturulup, uluslararası kurumlara harekete geçmesi çağrısı yaptı.

Yürüyüşten sonra ise Türkiye Büyükelçiliği önünde de bir miting düzenlendi.

Saygı duruşu ile başlayan mitingde “Çerxa şoreşe” marşı okundu.

Yunanca açıklamanın yapıldığı miting Navenda Çanda Kurdistan adına konuşma ile devam edildi.

Metin Bingöl konuşmasında öz yönetim direnişleri sürecinde şehit düşen Çiyager Sur’u andı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan özgürleşmeden bu direnişin bitmeyeceğini, halkın da sokaklardan ayrılmayacağını söyleyen Bingöl, “Bugün 4 parça Kürdistan’da, Avrupa’da binlerce yoldaşımız bedenini açlığa yatırmış, tarihi bir direniş sergiliyor. Bu direnişi selamlıyorum. Leyla Güven öncülüğünde gelişen bu tarihi direniş kazanacak ve bu halk kazanacak. Bizler diyoruz ki bu tecride son verin. Halkıyız, kazanacağız” dedi.

Miting sloganlarla sona erdi.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde de açlık grevi direnişlerine dikkat çekmek amacıyla dün başlayan çadır eylemi bugün de devam etti.

Schlosplatz’daki eylem “Tecride Karşı Yaşam Platformu” bileşenleri tarafından organize edildi.

Sık sık, “Leyla Güven onurumuzdur”, “İmralı tecridi kırılsın”, “Öcalan’a özgürlük”, “Yaşasın enternasyonalist dayanışma” sloganları atıldı. Mitingde Leyla Güven ve Strasburg eylemcilerinin posterleri taşınırken Öcalan pankartları açıldı.

Tecritte karşı yaşam platformunun hazırladığı bildirilerin de dağıtıldığı eylem saat 17.00’da ise miting şeklinde devam etti.

Kürtçe, Türkçe ve Almanca müziğin de çalındığı eylem boyunca Almanya’nın sessizliği ve Kürt halkına ait kurumların kriminalize eden tutumundan vaz geçmesi gerektiği belirtildi.

Eylemde siyasi tutsaklar ve Öcalan’ı anlatan parmaklıklardan maket cezaevi yapıldı.

DÜSSELDORF    

Almanya’nın Düsseldorf kentinde ise Kürdistanlı gençler, NRW Eyalet Parlamentosu’nda bir sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirerek, tecridi protesto etti.

Açlık grevi direnişçilerinin taleplerinin de sahiplenildiği eylemde sık sık sloganlar atıldı.