Avrupa’da ‘Özgürlük” eylemleri aralıksız sürüyor

Basel, Fribourg ve Kopenhag’da “'Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm' hamlesi kapsamında etkinlikler gerçekleştirildi. Fribourg’da konuşan Orhan Hazar, bir kez daha irade beyanında bulunmak için Köln yürüyüşüne çağırdı.

Kürt halkının dostları öncülüğünde 10 Ekim 2023'te başlatılan “Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” hamlesi için Avrupa’da etkinlikler sürüyor.

KOPENHAG

Danimarka'nın başkenti Kopenhag’da "Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm" atılımı kapsamında ev ziyaretleri yapılarak kartpostallar dağıtıldı. Kurdistanlıların mesajlarını yazdıkları kartlar biriktirilip toplu bir şekilde Abdullah Öcalan’ın esir tutulduğu İmralı’ya yollandı.

BASEL

İsviçre’nin Basel kentinde ise BastA Partisi yetkilileriyle görüşme gerçekleştirildi. 

BastA Partisi Partisi Eşbaşkanı Nicola Goepfert ile görüşen “Önderlik Komitesi” heyeti, tecride ilişkin hazırladıkları dosyayı Eşbaşkan’a sundu.

Görüşmede Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın ve siyasi tutsakların özgürlüğü için ortak hareket edilmesi kararlaştırıldı.

FRIBOURG

"İmralı'ya 100 Bin Kart" kampanyası için çalışmaların yapıldığı kentlerden biri de İsviçre’nin Fribourg kentiydi.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK-FR) öncülüğünde kent postanesi önünde gerçekleştirilen eyleme, Kürt Gençlik Örgütleri TCŞ ve TekoJIN üyeleri de destek verdi.

Hazırlanan kartları göndermeden önce CDK-FR Eşbaşkanı Orhan Hazar, bir konuşma yaptı. 

15 Şubat Uluslararası Komplosu’nun üzerinden 25 yıl geçtiğini hatırlatan Hazar, "Önder Apo'nun özgürlüğünü ve Kurdistan'ın statüsünü sağlayacağız. Bu vesileyle Köln kentinde yüz binler haykıracak. Kürt halkı iradesini bir kez daha ortaya koyacaktır." 

Fribourg’da büyük Köln yürüyüşü için hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Hazar, “Tüm yurtsever halkımız ve dostlarımızı Köln'de olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Orhan’ın konuşması sonrası Kurdistanlılar üzerine notlar yazdıkları kartları İmralı'ya gönderdi.