Avrupa’da Efrîn direnişini sahiplenme eylemleri sürüyor

Efrîn'e yönelik işgal saldırılarına tepki gösteren Kürdistanlılar, Rusya ve Avrupa'ya da Türk devleti ile yaptıkları kirli ittifaka son verme çağrısında bulundu.

Fransa'nın başkenti Paris'te Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin Efrîn'e yönelik işgal saldırılarını protesto etmeye devam ediyor.

 

Paris Efrîn'i Sahiplenme Platformu öncülüğünde Kürdistanlılar ve dostları bugün Fransa Parlamentosu önünde bir eylem gerçekleştirdi. "Türkiye Efrîn'de çocukları öldürüyor" pankartının açıldığı eylemde Türk devletinin sivillere yönelik saldırılarını anlatan dövizler taşındı. "Diktatör Erdoğan, destekçisi Avrupa" ve "Yaşasın Efrîn direnişi" sloganlarının atıldığı eylemde, Fransa'nın saldırılara karşı sessizliğini bozması çağrısında bulunuldu. Türk devletinin Efrîn'e yönelik saldırılarını anlatan bildirilerin dağıtıldığı eylem, "Bijî berxewdana Efrînê" sloganları ile son buldu.

MARSİLYA

Marsilya'da yaşayan Kürt çocukları Efrîn'de Türk devleti ve ona bağlı çeteler tarafından katledilen çocuklara dikkat çekmek ve çocuk katliamına dur demek için yürüdü. Arin Mirkan Kadın Meclisi'nin organize ettiği yürüyüş ve mitinge yüzlerce kadın ve çocuk katıldı. Öğlen saatlerinde Vieux-Port Meydanı'nda bir araya gelen eylemciler, "Çocukları katletmekten vazgeçin", "Efrîn'i koruyun", "Geleceğimizi yıkamazsınız", "Katil Erdoğan kanlı elini çek çocuklarımızdan" yazılı dövizlerin yanı sıra, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri ile YPG/YPJ bayrakları açtı. "Çocuklar mezarda değil, okulda olmalı" pankartı eşliğinde Marsilya Avrupa Temsilciliğine kadar yürüyen çocuklar, sık sık "Efrin yalnız değil" sloganı attı. Eylem temsilcilik önünde yapılan konuşmaların ardından sona erdi.

BORDEAUX

Fransa'nın Bordeaux kentinde Bordeaux Kadın Hareketi ve HDK-Bordeaux tarafından Efrîn'e destek eylemi organize edildi. Türkiye ve Almanya'nın kirli pazarlıklarını protesto eden yüzlerce kişi Almanya Bordeaux Konsolosluğu önünde bir araya geldi. Sık sık "Katil Erdoğan, destekçisi Merkel," ve "Efrîn yalnız değildir" sloganlarının atıldığı eylemde, Türkiye ve Almanya'nın kirli pazarlığına dikkat çekmek amacıyla maket bir tank konsolosluk önüne bırakıldı. Eylem Efrîn'e destek sloganlarının ardından sona erdi.

STOCKHOLM

İsveç'in başkenti Stockholm'de Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve Amara Kürt Kadın Meclisi'nin çağrısı üzerine bugün saat 16.00'da Rusya Büyükelçiliği önünde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, Rusya'nın Türk devleti ile Kürtlere karşı yaptığı işbirliğini lanetledi. "Katil Erdoğan, iki yüzlü Putin", "Çocuk katili Erdoğan" ve "Bijî berxwedana Efrînê" sloganlarının atıldığı eylemde, YPG/YPJ, PKK, KCK ve PYD bayraklarının yanı sıra katledilen sivillerinin fotoğraflarının olduğu dövizler taşındı. Rusya'ya Türk devletinin gerçekleştirdiği insanlık suçlarına ve katliamlarına ortak olmama ve Türk devletiyle yaptığı işbirliğine son verme çağrısı yapılan eylemde, Rusya Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bırakıldı.

BERN

İsviçre’nin Bern kentinde bugün Mizgin Kadın Meclisi öncülüğünde Türk devleti ve çetelerinin Efrîn’e yönelik işgal saldırıları Rusya Konsolosluğu önünde protesto edildi. Rusya Konsolosluğu önüne siyah çelenk bırakan kadınlar, daha sonra Türk devletinin sivil katliamlarına ilişkin bilgilerin yer aldığı dosyayı Konsolosluk yetkililerine teslim etti.

SAARBRÜCKEN

Almanya'nın Saarbrücken kentinde Efrîn'e yönelik işgal girişimine tepki gösteren Kürdistanlılar Europa Galeri'nin önünde çadır açtı. Saarbrücken Demokratik Kürt toplum merkezinin öncülüğünde gerçekleşen eylemde, çok sayıda bildiri dağıtıldı. Eylemde konuşan DKTM eşbaşkanı Oruc Dapar, Perşembe ve Cumartesi günü yapılacak yürüyüşlere katılım çağrısında bulundu.

AACHEN

İşgalci Türk devletinin Efrîn'e yönelik saldırıları Almanya’nın Aachen şehrinde yaşayan Kürdistanlılar tarafından da protesto edildi. Aachen Kürt Halk Evi’nin çağrısıyla, kent merkezi olan Elisenbrunen önünde bir araya gelen Kürdistanlılar Türk devletinin işgal saldırılarını protesto etti. Eylem boyunca çevredekilere Türk ordusu ve ona bağlı çetelerin Efrîn’e yönelik saldırıları ve Alman panzerlerin sivillerin katledilmesindeki rolü anlatıldı.