Avrupa’da Kürtler ve dostları işgalcileri protesto ediyor

Rusya, Kıbrıs, Danimarka, Hollanda ve Avusturya’da Efrîn için sokaklara çıkan Kürtler ve dostları Türk işgalciliği ve Batılı iktidarların sessizliğini protesto etti.

MOSKOVA: Rusya Federasyonu Başkenti Moskova’da faaliyet yürüten Kürt kurumlar faşist Türk devletinin Efrin’e dönük katliamlarını protesto etti. Kürt Kurum temsilcilerinin yanı sıra Rojava Kantonları Moskova Temsilciliğinde de yetkililer de eylemde hazır bulundu.

Eylemde Rojava Kantonları Moskova Temsilciliği yönetimi adına konuşan Reşad Bênav “Suriye savaşı başladığından beri Efrin mülteciler için güvenli bir limandı. Her yönüyle tüm halkların Efrin’de barış ve huzur içinde yaşıyordu. Fakat Erdoğan ve çeteleri Kürt halkının huzurunu bozmak için elinden geleni yaptı. Şu anda Efrin’de savaş suçu işleniyor” dedi.

“Çocuklar kadınlar ve sivil insanlar öldürülüyor” diyerek sözlerini sürdüren Bênav şunları ekledi: “Buna katliamlara karşı sessiz kalan herkes bu savaşa ortaktır. Dünyanın dört bir yanında Efrin için insanlar ayakta biz de buradan başta Rusya devleti olmak üzere tüm uluslararası güçlere sesleniyoruz. Efrin’e sahip çıkın. Efrin’de insanlık katlediliyor”

Bênav’ın konuşmasından sonra Kürt kurum temsilcileri de katliamcı Türk devleti ve çetelerinin saldırılarını kınayan konuşmalar yaparak Rusya ve bölge güçlerine çağrıda bulundular. Eylem “Bijî Berxwdana Efrinê” sloganlarıyla son buldu.

DÜNYA EFRÎN SALDIRILARINA SUSKUN

LİMASOL: Kıbrıs’ın Limasol şehrinde yaşayan tiyatro sanatçısı Murat Yıldız Efrîn’de katledilen çocuklara atfen 'Dünya Suskun' diyerek sessiz eylem gerçekleştirdi. Sabah saatlerinde Limasol Moloz parkında yerde uzanarak katledilen çocukları canlandıran Yıldız, Efrîn katledilen çocukların fotoğraflarını, kanlı elbiseler giyerek, etrafına zeytin dalları bırakarak sessizliği protesto etti.

Yıldız, “Efrîne Türk ordusu ve çeteler saldırılar yapmakta, Rusya işbirliği ile bütün dünya bu saldırılara sessiz kalmakta ve göz yummaktadır. Bugün Efrîn’de binlerce sivil yaşamakta buna sessiz kalmamak gerekiyor” dedi.

Suriye iç savaşında Efrîn’in en güvenli bölge olduğunu söyleyen Yıldız şöyle konuştu: “Suriye’de en güvenli bölge olan Efrîn savaşta etkilenmeyen bölgeydi. Bugün Türkiye’nin saldırıları ile siviller katlediliyor. BM, NATO Türkiye’nin müttefikleri bu saldırılara sessiz kalmakta ve bu saldırılara adeta kör sessiz ve dilsiz kalmakta, Efrîn’de şu an da binlerce sivil ve DAİŞ'e karşı savaşan YPG ve YPJ savaşçıları yalnız bırakılmak istenmektedir. Her dakika katliamlar çocuk ölümleri, kadın ölümleri hatta doğmamış bebek ölümleri çoğalıyor, bütün dünya buna sessiz kalmakta, bütün Kürt halkı insan hakları aktivistleri, insanım diyen herkes dünyanın neresinde olursa olsun Efrîn’e bir ses vermeli.”

Yıldız, Efrîn için çağrıda bulunarak “Sessiz kalma, Efrîn için susma” dedi.

KOPENHAG: Danimarka’da yaşayan Kürdistanlılar ve dostları Efrîn işgal saldırıları protesto etmek ve direnişi desteklemek için Danimarka Parlamentosu önünde protesto eylemi yaptı.

DEN HAAG: Hollanda’da da protesto eylemleri devam ediyor. Cumartesi günü havaalanında eylem yapan Kürtler ve dostları, bu Pazar günü de parlamento önünde toplandı. Den Haag’da öğle saatlerinde bir araya gelen yüzlerce kişi, Türk devletinin saldırıları ve Batılı iktidarların sessizliğini protesto etti.

TİROL: Avusturya'nın Tirol eyaletindeki Innsbruck kentinde yaşayan Kürtler ve dostları faşist Türk devletinin Efrîn de sivil katliamlarını kınamak için Goldenes Dachl önünde oturma eylemi gerçekleştirdi. Almanca bildirilerin dağıtıldığı eylemde sık sık "Terörist Türkiye, katil Erdoğan” sloganları atıldı.