Avrupa’da tecrit protestoları

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması amacıyla düzenlenen açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla Avrupa’da eylemler sürüyor.

İsviçre ve Hollanda’da bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları açlık grevi direnişlerini sahiplendi.

WINTHERTHUR

İsviçre’nin Wintherthur kentinde Demokratik Kürdistanlılar Toplum Merkezinin (CDK-Wintherthur) çağrısıyla Markgasse alanında bir araya gelen eylemciler burada gerçekleştirdikleri sessiz oturma eylemiyle Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecriti protesto ederken açlık grevlerine dikkat çekti.

Eylemciler ağızlarına maske takarak, Leyla Güven’in fotoğraflarının olduğu ve üzerinde “Bir Milletvekili Leyla Güven Öcalan’a yönelik tecrite karşı 161 gündür süresiz ve dönüşümsüz açlık grevinde” yazılı dövizler taşıdı. Aktivistler tarafından Almanca bildirilerin de dağıtıldığı eylem daha sonra sonlandırıldı.

BERN

İsviçre’nin başkenti Bern’de ise Tevgera Ciwanên Şoreşger aktivistleri tarafından kent merkezinde bildiriler dağıtıldı.

Kent merkezlerinin önemli cadde, sokaklarıyla otobüs ve tramvaylarda “Öcalan için süresiz ve dönüşümsüz açlık grevindeler” yazılı beyaz önlükler giyen aktivistler tecrit ile süresiz ve dönüşümsüz açlık grevlerine yönelik İsviçre kamuoyuna bilgilendirme yaptı.

AMSTERDAM

Hollanda’nın Amsterdam kentinde de Öcalan’a yönelik tecrit protesto edilirken, açlık grevi direnişlerine dikkat çekmek amacıyla eylem düzenlendi.

Dam Meydanı’nda bir araya gelen Kürdistanlılar sessiz bir eylem yaptı.