Avrupa'da Türk devletinin saldırıları protesto edildi-YENİLENDİ-I

Avrupa kentlerinde sokağa çıkan Kürtler ve dostları, Türk devletinin Maxmur ve Şengal'e saldırıları ile tecridi protesto etti.

Stuttgart'ta İmralı tecridine karşı açlık grevi 9. gününde. Eylemde Türk devletinin Maxmur ve Şengal'e saldırıları da kınandı.

Freiburg, Lahr ve Şehit Nuda Meclisi’nin dahil olduğu 20 kişilik grubun Stuttgart'taki açlık grevi eylemini, Pforzheim, Bondensse, Reutlingen meclisleri ve Baden Würtemberg eyaletinden gelen PYD meclisinden toplam 15 kişi devraldı.

Stuttgart Marstallstraße’de açlık grevi çadırı tekrardan kurulurken, eyleme FCK-E Eșbașkanı Cafer Selçuk da katıldı.

Selçuk, konuşmasının başında, Türk devletinin Maxmur ve Şengal'deki sivil katliamını kınayarak, BM'nin sessizliğine tepki gösterdi.

CUMARTESİ YÜRÜYÜŞ VAR

Leyla Güven'in direnişini selamlayan ve "Önderliğimizin üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit koşullarını asla kabul etmiyoruz" diyen Selçuk, Cumartesi günü de Stuttgart'ta geniş katılımlı bir yürüyüş düzenleyeceklerini belirtti.

Zor hava şartlarına rağmen devam eden açık grevine halk da yoğun ilgi gösteriyor.

Eylem gündüzleri Stuttgart Marstallstraße’de çadırda, geceleri ise Stuttgart Demokratik Kürt Toplum Merkezinde 21 Aralık'a kadar devam edecek.

KASSEL

Almanya’nın Kassel kentinde yaşayan Kürdistanlı gençler ve dostları da Türk devletini protesto etmek için sokağa çıktı. Königsplatz’ta bir araya gelen gençler, yürüyüş düzenledi ve Şengal ile Maxmur'daki halkı selamladı.

BREMEN

Almanya’nın Bremen eyaletinde Kürdistanlılar, Türk devletinin Şengal ve Maxmur Kampına saldırısını protesto ediyor. Eylemde, uluslararası kamuoyuna, AB ve Almanya'ya 'katliamı durdurma' çağrısında bulundu.

Alman devletine seslenen eylemciler, "Bugün Êzidî halkının dini bayramı ama çocuklarının, anne ve babalarının yasını tutuyorlar" dedi.

DARMSTADT

Almanya’nın Darmstadt kentinde de Türk devletinin Maxmur ve Şengal’e yönelik saldırıları bir eylemle protesto edildi.

Saat 15.00’da Luisenplatz’da bir araya gelen kitle, taşıdıkları pankart ve attıkları sloganlarla Türk devletinin saldırılarını kınadı.

HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla düzenlenen açlık grevi 9’uncu gününde devam etti.

Açlık grevcilerini kalabalık kitle ziyaret ederken, Türk devletinin Maxmur ve Şengal’e saldırıları da protesto edildi.

HBF önünde düzenlenen mitingde Alman Sol Parti Milletvekili Martin Dolzer bir konuşma yaptı.

Dolzer, Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uyguladığı tecridi işkenceye çevirerek, sistemleştirdiğini belirtti.

Türk devletinin Maxmur ve Şengal’e saldırarak insanlık suçu işlediğini de kaydeden Dolzer, “Bu katliamı nefretle kınıyorum. Türk devleti derhal bu saldırılarını durdurmalıdır” dedi.

MANNHEİM

Almanya’nın Mannheim kentinde de Türk devletinin Maxmur ve Şengal7e saldırıları protesto edildi.

ROMA

İtalya'nın başkenti Roma'da da Maxmur ve Şengal'e saldırılar protesto edildi. Bildiri dağıtılan eylemde, "Bijî Serok Apo" sloganı atıldı.

BRÜKSEL

Belçika'nın başkenti Brüksel'de YJK-B, NAV-BEL öncülüğünde Maxmur ve Şengal'e saldırılar protesto edildi. Eylemde "Diktatör Erdoğan", "Faşist Erdoğan" sloganları atıldı.

Eylemciler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterlerini, OYD bayraklarını da taşıdı.

DEN HAAG

Şengal ve Maxmur'a yapılan saldırılar Hollanda'da da protesto edildi.

Kürdistanlılar, Den Haag kentinde Lahey Adalet Divanı önünde bir araya gelerek, bir miting düzenledi. Mitingde Türk devletinin Şengal ve Maxmur'a yaptığı hava saldırılarına öfke hakimdi.

Mitinge tecridi protesto etmek için açlık grevinde olan eylemciler de katıldı.

Hollandaca ve İngilizce bildirilerin dağıtıldığı eylem, yarın Maliveld'de yapılacak olan yürüyüşün duyurusunun ardından sonlandırıldı.

LONDRA

İngiltere’nin başkenti Londra’da da Türk devletinin Şengal ile Maxmur’a saldırması bir eylem ile protesto edildi. İngiltere Parlamentosu önünde düzenlenen eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto amacıyla açlık grevine katılanlar da yer aldı.

Sık sık, “Faşist TC Kürdistan’dan defol”, “Katil Erdoğan”, “UK parlamentosu TC’ye desteğini kes”, “TC=DAİŞ”, “Yaşasın Rojava direnişimiz”, “Biji Serok Apo” sloganlarının atıldığı eylemde ayrıca dövizler de taşındı.

Bildirilerin de dağıtıldığı eylemde Türk devleti ve İngiltere hükümetini kınayan, topluma duyarlılık çağrısı yapılan konuşmalar da yapıldı.

Eylemciler daha sonra ise parlamento önündeki en işlek caddede ise 20 dakika boyunca sivil itaatsizlik eylemi yapıldı.

Bu esnada yapılan konuşmalar devam etti.

Eylemde yapılan konuşmalarda “Teslimiyet ihanete, direniş zafere götürür” şiarı ile her türlü saldırıya karşı direnişi yükseltme çağrısı da yapıldı.