Avrupa'daki 8 Mart eylemlerinde Efrîn selamlandı

Avrupa'daki 8 Mart etkinliklerinde Efrîn'deki görkemli direniş selamlandı.

Avrupa'da yaşayan Kürt kadınlar ve dostları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri düzenledi. Almanya ve Norveç'teki etkinliklerde Erdoğan rejimini protesto edildi, Çağın Direnişi selamlandı.

MÜNİH

Almanya’nın Münih şehrinde kadınlar yaptıkları ortak bir yürüyüş ve mitingle 8 Mart'ı kutladı.

SARA-Kürt Kadın meclisi, HDK-A Münih, Die Linke, MLPD, DIDF, Frauen Netzwerk, Courage Kadın'ın da aralarında olduğu çok sayıda kurumun organize ettiği yürüyüşe bine yakın kadın katıldı.

Efrîn direnişinin selamlandığı yürüyüşte, Erdoğan rejiminin kadınlar üzerindeki baskı ve katliamları protesto edildi.

Eylemde Alman hükûmetinin Kürtlere dönük politikaları da kınandı.

Kürtçe müzik ve sloganlar eşliğinde süren eylem, Marienplatz´da sona erdi.

BERLİN

Almanya'nın başkenti Berlin'de son yılların en görkemli 8 Mart etkinliği yapıldı.

İki koldan gerçekleştirilen ve on binden fazla kişinin katıldığı yürüyüşlerde, Efrîn'de devam eden Çağın Direnişi'ndeki kadınlar selamlandı.

Kreuzberg Schilisicher Tor'da başlayan yürüyüşe DEST-DAN Kadın Meclisi öncülük etti. Yürüyüşte onlarca kurum da yer aldı.

Yine Neukölln Herman Platz'dan başlayan ikinci kolda da binlerce kişi yürüdü. Daha sonra Oranien Platz'da birleşen kadınlar burada da etkinliklerine uzun süre devam etti.

TRONDHEIM

Norveç’in Trondheim şehrindeki 8 Mart eyleminde Efrîn'e dönük işgalci saldırılar da protesto edildi.

Kürdistan Kültür Derneği (Kurdistan Kulturforening) ve Solidaritet Med Kurdistan'ın (Kürdistan Dayanışma Platformu) yer aldığı 8 Mart Komitesi’nin organzie ettiği eylem, Trondheim Torg Meydanı’nda yapıldı.

Kürdistan Dayanışma Platformu adına bir konuşma yapan Seher Aydar, 8 Mart'ın emekçi ve ezilen halklar açısından taşıdığı öneme değindi.

Aydar, Türk devletinin beslediği DAİŞ çetelerinin, Şengal'de Ezidi kadınları köleleştirerek pazarlarda zengin Araplara sattığını söyledi. Aydar, DAİŞ çetelerinin Kobanê'ye saldırıp sonuç alamadıklarını, AKP-ÖSO ve onlara bağlı çetelerin de yine Efrîn'de büyük direnişle karşılaştığını belirtti.

Şehir merkezine yürüyüşe geçen kitle sık sık 'Jin, jiyan, azadi', 'Biji berxwedana YPJ', 'Biji berxwedana Efrînê' sloganlarını attı.