Avrupa’daki tecrit protestoları sürüyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla Avrupa’daki eylemler sürüyor.

Stuttgart’ta AvEG-KON aktivistleri 2 günlük açlık grevi eylemine başladı. Dresten ve Lavrion’da ise bilgilendirme stantı açıldı.

STUTTGART’TA 2 GÜNLÜK AÇLIK GREVİ

Almanya’nın Stuttgart kentinde bir araya gelen “Tecrite Karşı Yaşam Platformu” bileşenleri Königstraße’de açlık grevi eylemcileri ile dayanışma standı açarak 2 günlük açlık grevi eylemi başlattı. Tecritte karşı yaşam platformu bileşenlerinden AvEG-Kon açlık grevlerine destek amaçlı 2 günlük açlık grevi başlattı.

2 günlük açlık grevi eyleminde yer alacak kurumlardan AvEG-kon dan 3 Alman aktivistlerden de 2 kişi katıldı.  Eylem gündüzleri saat 13:00 ile 18:00 arası Stuttgart’taki Königstraße’de sürdürülecek. Grev akşamları ise Lilo Herman derneğinde devam edecek. AvEG-Kon adına konuşan Necati Abay eylemin anlam ve önemine ilişki hazırlanan bildiriyi okuyarak açlık grevlerine dikkat çekti.

DRESDEN

Almanya’nın Dresden kentinde ise açlık grevi direnişlerine dikkat çekmek amacıyla bilgilendirme standı açıldı.

Eylem boyunca bildiriler dağıtıldı.

LAVRION

Yunanistan’ın Lavrion kentinde de Yunan ve Kürt gençleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek ve açlık grevi direnişlerine dikkat çekmek amacıyla stant açtı.