Avrupa’nın 3 merkezinde seçim konulu halk toplantıları

Hollanda’nın Rotterdam ile Fransa’nın Rennes kentinde 24 Haziran seçimlerine ilişkin halk toplantıları düzenlendi. Toplantılarda Mayıs ayı şehitleri anıldı. Almanya’nın Bensheim kentinde de Mayıs şehitlerini anma toplantısı düzenlendi.

Hollanda’nın Rotterdam kentinde düzenlenen halk toplantısında Mayıs ayı şehitleri anıldı, 24 Haziran seçimlerine ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

Halk toplantısı Mayıs ayı şehitleri şahsında Kürdistan ve dünya devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Sinevizyon gösterimi ile devam eden toplantıda HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız bir konuşma yaptı.

Mayıs ayı şehitlerini anarak konuşmasına başlayan Sarıyıldız, “Bugün burada şehit anmasını ve seçim gündemini beraber ele alıyoruz. Ama seçimde şehitlerimizin mücadelesini zaferle taçlandırmaya çok yakın olduğumuzu unutmamalıyız. Efrîn’deki direnişin, Kobanê’deki direnişin bugünkü seçimlerle bir ilişkisi vardır. Bunu iyi anlamak gerekiyor. Efrîn’deki ruh, Kobanê’deki ruh Önder Apo’nun yarattığı paradigmanın ruhudur. Bizler de bu ruha dayanarak, bu seçimlerden zaferle çıkabiliriz” dedi.

Kürtlerin, Alevilerin, Süryanilerin, sosyalistlerin devrimci ve ilericilerin bugün bu ruhla birleştiğini, birlikte olduğunu ve zafere her zamankinden daha yakın olunduğunu da Sarıyıldız sözlerine ekledi.

RENNES

Fransa’nın Rennes kentinde de seçim konulu bir halk toplantısı düzenlendi. DTM Rennes’de gerçekleşen toplantıya HDP Siirt Milletvekili Besime Konca katılarak bir konuşma yaptı. Yüzlerce kişinin katıldığı toplantıda devletin Türkiye’de 2 partili ittifak dönemine geçerek bu yöntemlerle HDP’yi baskılayarak, baraj altında bırakmak istediğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesinde Kürdistanlıların, Türkiyelilerin, devrimci, demokrat, insandan yana, savaş karşıtı kesimlerin HDP bünyesinde bir araya gelmeye ve sandıklara sahip çıkma çağrısı da yapan Konca, “Erdoğan, MHP diğer partilerin halklarımızın iradesini bir daha gasp etmesine fırsat vermeyeceğiz” dedi.

BENSHEIM

Almanya’nın Bensheim kentinde de Mayıs ayı şehitleri anıldı.

Mele Muhittin Kurtay’ın katılımı ile gerçekleştirilen toplantı sonrasında ise iftar yemeği verildi.

Mayıs ayında şehit düşen devrimcilerin biyografilerinin okunması ile başlayan anmada Mele Kurtay, “Şehitler ölümsüzleşerek, her zaman haklı olduğumuz mücadelede bizlere önce olacakları gibi, her zaman yüreğimizde yaşayacaklardır” diyerek, 24 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çekti.

Özellikle 24 Haziran’da yapılacak seçimlerin Kürtler açısından çok anlamlı olduğunu ve demokrasi mücadelesinin zafere gittikçe yaklaşılan bir süreç olduğunu da sözlerine ekleyen Mele Kurtay, “Eğer bu tarihi fırsat, Kürt halkı ve tüm ezilen kesimler tarafından iyi değerlendirilmemesinin sonuçları ezilen halkların kaderini değiştirecektir” dedi.