Avrupa’nın bir çok kentinde ETHA ile dayanışma eylemleri

Etkin Haber Ajansına (ETHA) ve Atılım gazetesi ile Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Kadınlar Meclisi’ne (SKM) yönelik polis terörü, Avrupa’nın bir çok ülkesinde protesto edildi.

Eylemler, Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu’nun (AvEG-Kon) çağrısıyla

Almanya’nın Stuttgart, Köln ve Ulm kentleri ile Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleşti.

Salı günü düzenlenen eş zamanlı sokak eylemlerinde sosyalist basın ile dayanışma çağrıları yapıldı.

Stuttgart kentinde Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF) ve Sosyalist Kadınlar Birliği’nin (SKB) örgütlediği eyleme Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu (ATİF), Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF), Yeni Demokrasi ve Yaşanacak Dünya katılarak destek verdi.

Ulm kentinde Ulm Gazetecilerle Dayanışma İnisiyatifi ve AvEG-Kon’un çağrısıyla düzenlenen eyleme Yeni Demokrasi ve Atılım gazetesi okurları da katıldı.

Paris’te de Türkiyeli Göçmen İşçiler Kültür derneği (ACTİT) ve SKB’nin çağrısıyla düzenlenen eyleme KCK-F, Partizan ve Odak dergisi okurları katılarak destek verdi.

“ETHA susmadı, susmayacak” , “gazetecilere ve sosyalistlere özgürlük” dövizlerinin taşındığı eylemlerde AvEG-Kon’un “İstanbul’da polis terörü sürüyor. ETHA çalışanları ve sosyalistlere özgürlük!” başlıklı açıklaması okundu.

Açıklamada, saldırıların “Sosyalistlerin 23 Haziran İstanbul belediye başkanlığı seçimlerine dair çıkardığı İstanbul Sokakta gazetesini dağıtmalarına tahammülsüzlük” olduğu vurgulandı.

Eylemlerde ayrıca saldırılara ve sansüre boyun eğmeyen ETHA’nın susturulmaya çalışıldığı belirtilirken, bu saldırının, gazeteciler ve sosyalistler şahsında AKP faşizmine biat etmeyenlere, tüm muhaliflere yönelik olduğu kaydedildi.

ESP’ye yönelik baskılara da tepki gösterilen eylemlerde “23 Haziran İstanbul yerel seçimlerinde burjuva saflaşmalara karşı ezilenleri politik bir güç olarak sokakta olmaya davet eden ve örgütlemeye çalışan ESP’nin susturulmaya çalışıldığı” ifade edildi.