Azinge’de açlık grevi başladı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin kaldırılması ve özgürlüğü için başlatılan açık grevlerine Azınge’de yaşayan Kürtler de katıldı.

Rusya Federasyonu’nun Saratov kentine bağlı Azinge’de yaşayan Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla açlık grevine başladı. Azinge Halk Meclisi tarafından başlatılan açlık grevine 15 kişi katıldı.

Azınge Kürt Kültür Merkezinde başlatılan açık grevinde konuşan Azınge Meclik Üyesi Hısen Osmanov; “dünyanın dört bir yanında başlatılan açlık grevleri Önderliğimize uygulanan tecridin kaldırılması için olduğu kadar AKP faşizminin Kürdistan’da uyguladığı terörü de protesto etmektir. Kürtler boyun eğen bir halk değildir. Mücadele ve değerlerine bağlı bir halktır. Türk devleti baskı ve şiddetle Kürt halkının iradesini kırmak istiyor. Bunu asla başaramayacaklar. Başaramayacaklarını bildikleri için Maxmur ve Şengal’e saldırdı. Şimdi de Rojava’ya saldırmak istiyor. Halkımız öz gücüyle Kobanê’yi de, Rojava’yı da savunacaktır” dedi.

Eylemde DTK Eşbaşkanı Leyla Güven ve süresiz dönüşümsüz açlık grevinde olan direnişçiler selamlandı.