Baba-kız tecride karşı açlık grevinde

Köln'deki açlık grevine Êzidî baba-kız olan Lorîn Sezek ile Merwan Sezek de katıldı. 

DTK Eşbaşkanı, HDP Milletvekili Leyla Güven'in açlık grevi 35. güne, Köln'deki açlık grevi de 7. gününe girdi. Êzidî inancına mensup Lorîn Sezek ve babası Merwan Sezek de üç gündür Köln'deki açlık grevinde yer alıyor.

Lorîn Sezek bildiri dağıtıyor ve insanları bilgilendiriyor. Merwan Sezek de grev çadırındaki işleri paylaşıyor, arkadaşları için sıcak içecekler hazırlıyor.

ÊZÎ İÇİN ORUÇ DA TUTUYOR

Babası normal açlık grevinde iken, Lorîn Sezek aynı zamanda oruç da tutuyor. Çünkü Êzidî inancına göre Aralık ayının bu haftası Êzî için üç gün oruç tutuluyor.

'BAŞKAN VE LEYLA GÜVEN İÇİN BURADAYIM'

“Aralık ayının ilk haftası Şems için, ikinci haftası Xwudan için, üçüncü hafta da Êzî için her salı-çarşamba ve perşembe günü üç gün oruç tutarız. Ben babamla konuştum ve 'Orucumu arkadaşlarla birlikte açlık grevi çadırında tutmak istiyorum' dedim. Babam da sevindi. Zaten babam da Nav-Yek'in içinde çalışmalarını sürdürüyor. Mam Zekî'nin mücadelesi bunu gerektiriyor. Başkan ve Leyla Güven için buradayım.”

Lorîn Sezek, gün içinde orucunu tutuyor, yani hiçbir şey içmiyor. Akşam ise açlık grevindeki bir üye gibi sadece su ve çay gibi içecekler tüketiyor.

“Kürdistan'da güneş doğarken oruç başlar, güneş batarken oruç sona erer. Burada güneş geç çıktığı için ben sabah 5'ten akşam saat 5'e kadar oruç tutuyorum.”