Bazid, Cudi, Lêlîkan ve Çelê’de işgalcilere ağır darbe

 HPG/YJA Star gerillaları Bazid, Cudi, Lêlîkan ve Çelê’de bir dizi eylem gerçekleştirdi. Çok sayıda asker öldürüldü.

HPG Basın ve İrtibat Merkezi, gerilla eylemlerine ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

PANZER VURULDU

“19 Nisan günü saat 13.00’da güçlerimiz, Serhat Eyaleti’nde devam etmekte olan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında Bazid-Iğdır yolu üzerinde pusulama faaliyeti yürüten panzer tipi zırhlı bir araca yönelik eylem düzenlemiştir. Zırhlı aracın ve çevresindeki askerlerin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 asker öldürülmüş ve zırhlı araç da darbelenmiştir. Eylem ardından ölü ve yaralı askerleri çok sayıda zırhlı araç desteğiyle ambulanslar ile alandan uzaklaştıran işgalci TC ordusu, alanı ağır silahlar ile rastgele bir şekilde bombalamıştır. Bu eylem sonucunda güçlerimiz herhangi bir zarar görmemiştir.

CUDİ’DE GİZLİ BİRLİK HEDEFLENDİ

18 Nisan günü güçlerimiz, Şırnak’ın Cudi Dağı’nda bulunan Eynıka alanında pusulamalar yapan gizli bir birliği denetim altına almıştır. Bir süre denetim altında tutulan bu gizli birlik aynı gün saat 18.00’da güçlerimizce hedeflenmiştir. Etkili bir şekilde vurulan bu düşman birliğindeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından alanı obüs ve havan topları ile bombalayan işgalci TC ordusu, alandan geri çekilmiştir. Güçlerimiz herhangi bir kayıp vermemiştir.

LÊLÎKAN’DA SUİKAST: 1 ASKER ÖLDÜRLDÜ

Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 19 Nisan günü saat 13.00’da Güney Kürdistan topraklarında bulunan Sidekan’a bağlı Lêlîkan Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir suikast eylemi düzenlemiş ve 1 asker öldürülmüştür.

Güçlerimiz bu eylem ardından saat 13.30’da Lêlîkan Tepesi’ni ikinci kez hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Tepedeki düşman mevzii ve barınakların yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

ÇELÊ EYLEMİNİN AYRINTILARI SONRA AÇIKLANACAK

Güçlerimiz hamle kapsamında aynı gün saat 21.10’da Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Koordine Tepesi’ne bağlı Şehit Bager Tepesi’nde konumlanan işgalci TC askerlerine yönelik bir baskın eylemi düzenlemiştir. Çok sayıda ölü ve yaralı düşmanın olduğu bu eylemin ayrıntıları daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

ZAP’A HAVA SALDIRISI

20 Nisan günü (bugün) saat 01.00’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Şehit Adıl Tepesi’ni bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”