Belçika’da ırkçılar Kürtlere saldırdı, gerilim yüksek

Belçika’nın Leuven kentinde Newroz kutlaması ardından dönen ailelere ırkçı Türk grupları saldırıda bulundu. Bir eve sığınan çok sayıda kişiye de tekbir getirilerek saldırı gerçekleşti.

Alınan bilgilere Leuven kentinde düzenlen Newroz kutlaması ardından Heusden-Zolder kasabasından konvoy halinde geçen Kürtlere yüzlerce ırkçı saldırı düzenlendi.

Birçok aracı tahrip eden ırkçı gruplar, bir eve sığınan onlarca kişiye de saldırdı. Sanal ağlarda yayınlanan görüntülerde, ırkçı grubun tekbir getirerek eve girmeye çalıştığı ancak polis tarafından engellendiği görülüyor. 

Görgü tanıkları, ırkçıların evde mahsur kalan 40 dolayında kişiyi yakmaya çalıştığını da belirtti. Çok sayıda yaralının olduğu yönünde bilgiler de var. Ancak henüz net bilgilere ulaşılamadı.

Sanal ağlarda linç edilmeye çalışılan bir gencin görüntüleri dolaşırken, başka görüntülerde yerde hareketsiz yatan kişilerin olduğu görülüyor.

Yerde yatan kişilerin etrafında ırkçıların Türkçe hakaretlerde bulunduğu duyuluyor. Halen bazı kişilerden haber alınamadığı yönünde bilgiler var.

Irkçı grup, Kürt ulusal renkleri olan sarı-kırmızı-yeşil bir sembolü ve Kurdistan bölgesi bayrağını yakarken de görülüyor.

Irkçılar tahrip ettikleri bazı araçları yağmalarken, saldırının duyulması üzerine Kürtler olay yerine giderek, ırkçılığı protesto etti. Olay yerine giden Kürtler ayrıca evde mahsur kalanların da güvenli bir şekilde çıkarılmasını sağladı.

Kasabada protesto eyleminde Kürtler ırkçı saldırganların derhal yakalanması ve cezalandırılmasını istedi. Sanal ağlarda ırkçılardan tespit edilenlerin bazılarının fotoğrafları da yayınlandı.

Saldırı ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi gönderilirken, bir polis helikopteri kasaba üzerinde aralıksız dolaştı.