Belçika'da katledilen Nawda bebek Bremen'de anıldı

Belçika sınırında katledilen 18 aylık mülteci Kürt kız çocuğu Nawda anıldı.

Almanya'nın Bremen şehrindeki HBF önünde, Belçika sınırında polis tarafından katledilen 18 aylık Nawda için anma etkinliği düzenlendi. 

Anma etkinliği solcu gençlik ve dayanışma örgütleri tarafından düzenlendi. Binlerce bildirinin dağıldığı etkinlikte tren garının çevresinde olan insanların yoğun ilgisini çeken eylem yapılan kısa bir basın açıklaması ile devam etti.

'AVRUPA'NIN FAŞİST POLİTİKALARININ SONUCU'

Açıklama, solcu gençlik örgütlerin temsilcisi Anna Schröder tarafından okundu. Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Avrupa ülkelerinin mültecilere karşı uyguladığı faşist politikanın sonucu olarak, 2 yaşındaki Kürt kızı Nawda katledildi. Buradan tüm Avrupa siyasetçileri ve vatandaşlarına çağrı yapıyoruz; katillerin derhal yargılanması için herkes elinden geleni yapsın. Medya haberlerinde artık çocuk ve kadın ölümlerini duymak istemiyoruz, o yüzden ekranlarda çıkan mülteci ölüm haberlerini alışılan bir vaziyete getirmeyin. Böylesi acı verici bir olayın bir daha yaşanmaması için gerekirse her gün cesaretli bir şekilde sokaklara inerek Avrupa ülkelerini eleştirelim çünkü bu ölümlerin sorumlusu onlardır."