Belçika HDK kongresini topladı

Belçika HDK, 1. Olağan Kongresi'ni bugün gerçekleşti. Kongrede eş sözcülüğe Zeynep Görgü ile Mustafa Eslik seçildi.

Belçika HDK, 1. Olağan Kongresi'ni bugün gerçekleşti. Kongrede eş sözcülüğe Zeynep Görgü ile Mustafa Eslik seçildi.

Saygı duruşunun ardından divan seçimiyle başlayan kongrede siyasal gündem ile çalışma raporu üzerine tartışmalar yapıldı.

Meclislerin oluşturulamamasının HDK'nin en önemli örgütlenme sorunu olduğuna dikkat çeken konuşmacılar, "Bu başarısızlığımızda HDK bileşenlerinin, HDK'ye dair net bir fikrinin olmaması başlıca etkendir" görüşünde birleşti. HDK'nin enternasyonal mücadeleyi büyütmek için Belçikalı emekçilerin mücadelesinin de bir parçası olması gerektiği fikri öne çıktı.

Tüm Avrupa ülkelerinde olduğu gibi Belçika'da ırkçılığın arttığına dikkat çeken delegeler, AKP'nin Belçika'daki Türkiyeli göçmenler ile Arap göçmenler arasında örgütlenmesini yoğunlaştırdığını belirtti, "AKP'nin göçmenler üzerindeki gerici etkisini kırmak için HDK önemli bir araçtır" dedi.

Konuşmacılar Efrîn direnişine dikkat çekerken, Türk devletinin Efrîn'deki işgalini sonlandırması için Avrupa'daki eylemlerin yerli halkların da katılımı ile büyütülmesi gerektiği vurgulandı.

Konuşmaların ardından eş sözcülük için Mustafa Eslik ve Doğan Erdoğan ile Zeynep Görgü aday oldu.

Seçimlerin sonucunda Zeynep Görgü ile Mustafa Eslik, HDK Belçika'nın Eş Sözcüleri seçildi. Kongrede Genel Meclis üyeleri de belirlendi.