Belçika ve Hollanda’daki Kürtler manifestoda buluştu

Hollanda ve Belçika’da yaşayan Kürdistanlılar, Den Haag’daki Politik, Kültürel Manifesto'da buluştu.

Hollanda ve Belçika’da yaşayan Kürdistanlılar, Hollanda’nın Den Haag kentindeki Politik, Kültürel Manifesto'da buluştu.

İşgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’ın Heftanin bölgesine yönelik düzenlediği saldırılara karşı direnişin ana tema olarak işlendiği manifestoda Hollanda İşçi Partisi’nden Avrupa Parlamentosu Milletvekili Kati Piri ile HDP Şırnak eski Milletvekili Faysal Sarıyıldız da birer konuşma yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük şiarı ile düzenlenen manifestoda Heftanin’deki direniş selamlandı.

Manifestonun yapıldığı alanda Uluslararası Özgür Kadın Vakfı ve Ronahi Kadın Meclisi’nin kadına yönelik tecavüz, taciz ve her türlü şiddete karşı resim sergisi açtı, bilgilendirme yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit ve tutsaklık koşullarına ilişkin de bilgilendirme çadırı açıldı.

Milletvekili Kati Piri yaptığı konuşmada, Kürtlere yönelik düzenlenin soykırım saldırılarına dikkat çekti.

Türkiye’de demokrasinin olmadığını söyleyen Piri, örnek olarak da HDP eski eşbaşkanları Figen Yüksekdağ ile Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğunu gösterdi.

Piri, “Kürtlere yönelik geliştirilen hukuksuz yaklaşıma karşı bizim yerimiz Kürtlerin yanıdır” dedi.

HDP Şırnak eski Milletvekili Faysal Sarıyılız ise başta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebi başta olmak üzere Kürdistan’daki savaşa karşı direnişi destekleme ve güç verme çağrısı yaptı.

“Kürtlere karşı geliştirilmekte olan imhaya karşı Kürtlerin örgütlenmesi gerekiyor” diyen Sarıyıldız, Rojava direnişinin insanlık ve halk direnişi, halkların umudu olduğunu belirtti.

Manifestoda Engin Xelikan, Kewe, Bengin Agiri, Simar, Koma Şeladize, Ali Dildar, Bagere Zine sahne aldı.

Manfesto müzik eşliğinde sona erdi.